Početna - IZDVOJENO - I treći put Rijeka proglašena za najtransparentniji grad u Hrvatskoj
Foto: web

I treći put Rijeka proglašena za najtransparentniji grad u Hrvatskoj

Rezultati trećeg istraživanja LOTUS (Lokalna, odgovorna i transparentna uprava i samouprava) koje je proveo GONG, opet su pokazali da je Riječka gradska uprava najotvorenija i najtransparentnija u državi.
Istraživanje je provedeno u svih 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave i to u razdoblju od lipnja do listopada 2014. godine.

Rezultati istraživanja objavljeni su u Šibeniku gdje su ujedno i dodijeljena priznanja najtransparentnijim gradovima, općinama i županijama. Rijeka je na prvom mjestu bila i u prethodna dva istraživanja, prije pet i prije tri godine.

Stupanj transparentnosti mjeren je kroz više pokazatelja unutar nekoliko osnovnih dimenzija transparentnosti – javnost sjednica gradskog vijeća, javnost rada i odluka gradonačelnika, poštovanje Zakona o pravu na pristup informacijama, suradnja s civilnim društvom te uključenost građana u donošenje odluka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...