Početna - GOSPODARSTVO - Trgovački centar Vrata Jadrana i dalje traži novog investitora

Trgovački centar Vrata Jadrana i dalje traži novog investitora

Punih deset godina je prošlo otkako je najavljeno kako kreće gradnja velikog trgovačkog centra Vrata Jadrana s brojnim popratnim sadržajima.

Rijeka se ne može pohvaliti prevelikim brojem značajnijih trgovačkih centara, no ionako će najveći dio građana reći da ova dva veća koja imamo, ZTC i Tower centar, su i više nego dovoljni.

Češki investitor Jaroslav Tresnak zbog toga je osnovao u Hrvatskoj tvrtku Tre-invest te je otkupljeno zemljište. Površina parcele za novoizgradnju trgovačkog centra ukupne je površine 108.300 m². Još na samom početku 2008. godine je najavljeno kako će uskoro krenuti gradnja, ali dalje od tih najava nije nije otišlo.

No, to je projekt koji i dalje stoji u ladici i čeka neka bolja vremena, odnosno novog investitira koji bi ga preuzeo. Za ovaj veliki podvig predviđa se da je potrebno čak oko 200 milijuna eura, pa ne čudi stoga što je zasad ipak sve ostalo na idejnom projektu.

Projekt se nalazi u katalogu Primorsko-goranske županije te se i dalje nudi potencijalnim investitorima. “Projekt podrazumijeva izgradnju trgovačkog centra s poslovnim prostorima, ugostiteljske usluge, parkiralište, hotel s wellness centrom, multipleks s kongresnim centrom, aktivnosti za slobodno vrijeme te mnoge druge sadržaje. Projekt uključuje i gradnju dijela cestovne infrastrukture te se u narednoj fazi planira i izgradnja supermarketa i dva autosalona”, navodi se u katalogu.

Dodajmo tome kako je Čeh Jaroslav Tresnak investitor koji gradi Costabella resort u Rijeci, očito procijenivši da mu je to ipak daleko prihvatljivija i poslovno pametnija odluka, a radi se o ulaganju od približno 60 milijuna eura.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj LAG “Terra liburna” za male poljoprivrednike

Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“: “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ krajem travnja objaviti će 3. ...