Početna - IZDVOJENO - Turističke atrakcije u staroj gradskoj jezgri obilježene pločicama s QR kodom
web

Turističke atrakcije u staroj gradskoj jezgri obilježene pločicama s QR kodom

Turistička zajednica Grada Kastva realizirala je projekt „MIĆI ZAVIČAJNI MUZEJI – QR KODOVI“ kojim je upotpunjena turistička prezentacija najvažnijih kastavskih atrakcija. Zasad je postavljeno šesnaest pločica, i to ispred nekadašnjih obrtničkih radnji koje su pretvorene u svojevrsne etnografske zbirke u kojima je sačuvana povijest ”života i rada” nekadašnjih Kastavaca, ali i pred drugim turistički zanimljivim mjestima.

Svojim dizajnom i sadržajem, sustav je prilagođen tablet računalima i pametnim telefonima, te omogućava dijeljenje sadržaja putem društvenih mreža.

Stranice su dostupne na hrvatskom, talijanskom, njemačkom, engleskom, francuskom i slovenskom jeziku.

 Tabele sa QR kodovima interpretiraju i prezentiraju izvorne tradicijske sadržaje (obrte grada Kastva), predstavljaju etnografske predmete koji dočaravaju svojevremeni život i običaje kastavskog stanovništva te autentičnu baštinu u izvornom okruženju. Mići zavičajni muzeji predstavljaju gradsku cjelinu kao muzejski izložak na otvorenom, a postavljanjem prezentacijskih tabela dodatno  interpretiraju život u izvornom krajoliku čime je oplemenjena turistička ponuda destinacije i očuvane vrijednost kulturno-povijesne ostavštine za buduće naraštaje.

Realizaciji projekta Turističke zajednice grada Kastva, sufinanciranjem su pomogli Grad Kastav i Primorsko-goranska županija, sredstvima dobivenim temeljem natječaja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...