Početna - IZDVOJENO - U Centru tehničke kulture 15 besplatnih predavanja

U Centru tehničke kulture 15 besplatnih predavanja

Centar tehničke kulture Rijeka se i ove godine uključio u europsku digitalnu kampanju Get Online Week, tijekom koje će od 23. do 29. ožujka organizirati besplatne radionice. Polaznici će dobiti priliku podići razinu svojih digitalnih znanja i vještina, odnosno napraviti svoje prve korake na webu ili usavršiti već postojeća znanja.

Činjenica je da je u doba informatizacije još uvijek 20% Europljana i Europljanki offline. S druge strane, digitalna znanja i vještine ono su što se traži na današnjem tržištu rada – do 2020. godine očekuje se manjak od 900.000 ICT stručnjaka u Europi. No, čak 39% europskih građana ne posjeduje potrebne digitalne vještine. Zato se već šestu godinu za redom krajem ožujka diljem Europe organizira Get Online Week.

Od samih početaka europske kampanje u nju se besplatnim predavanjima uključuje Centar tehničke kulture Rijeka. Ove godine organiziran je niz predavanja, od radionica o osnovama pretraživanja interneta, korištenju društvenih mreža kao što su Facebook ili Instagram, izradi web stranica, pohranjivanju i dijeljenju podataka na Cloudovima, programiranju, pisanju životopisa….

Radionice su otvorene za sve građane bez dodatne prijave, a održavaju se u Centru tehničke kulture Rijeka, Školjić 6 (prvi kat). Prostor CTK Rijeka dostupan je svima bez obzira na fizička ograničenja.

Raspored i više informacija o besplatnim predavanjima mogu se pronaći na Facebook događanju Get Online Week 2015 Rijeka ili na mrežnim stranicama Centra tehničke kutlure.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...