Početna - IZDVOJENO - U galeriji Principij pogledajte izložbu posvećenu rimskoj baštini
galerija
web

U galeriji Principij pogledajte izložbu posvećenu rimskoj baštini

1. srpnja u Galeriji Principij otvorena je izložba “Claustra – skrivena ostavština starih Rimljana”. Autori izložbe su Jure Kusetič i Tina Lah, a oblikovanje potpisuje PETIKAT.

Na izložbi se mogu vidjeti digitalne rekonstrukcije, zemljovidi te ilustracije koje upoznaju posjetitelje s vojno-obrambenim sustavom zidina, utvrda, cesta i postaja Claustra Alpium Iuliarum. Sustav se proteže od Rijeke (Principij, Kalvarija, kanjon Rječine,) preko Jelenja, Klane i Prezida u Hrvatskoj, kroz Sloveniju i austrijsku Korušku do Čedada u Italiji, a izgrađen je u 4. stoljeću. Izložba je organizirana u u okviru projekta “Claustra” sufinanciranog iz programa europske teritorijalne suradnje – operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007-2013.

U  okviru  izložbe  održana je  i projekcija  promotivnog  filma  o  Claustri Alpium Iuliarum,  uz predavanje  arheologa  Ane  Golje i Josipa Višnjića koji  su  govorili  o  značenju  spomenika i projekta koji  je  započeo  u siječnju 2014. godine, a traje do rujna ove godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...