Početna - GOSPODARSTVO - U Ičićima će se gradit hotel vrijedan 50 milijuna eura

U Ičićima će se gradit hotel vrijedan 50 milijuna eura

Marina u Ičićima, plaža u Ičićima i sami Ičići podno Učke atraktivna su lokacija koja bi za nekoliko godina mogla dobiti novi razvojni poticaj zbog investicije od 50 milijuna eura čijom će realizacijom biti izgrađen hotel s pet zvjezdica na atraktivnom zemljištu od 20.000 četvornih metara koje je danas, nažalost, ruglo neprimjereno potencijalu ovog mjesta. Riječ je o zemljištu na kojemu je nekada bila bolnica i koje od plaže i marine dijeli samo cesta, javlja Novi list.

Investitor je mađarski poduzetnik Lorinz Meszaros, poznatijem hrvatskoj javosti kao čovjeku koji stoji iza NK Osijeka i projekta izgradnje novoga stadiona u gradu na Dravi koji je vrijedan 40 milijuna eura. Vlasnik Rivas Hotels&Resorta, tvrtke koja realizira projekt u Ičićima, tvrtka je Talentis group koja je u vlasništvu obitelji Lorinza Meszarosa i to je formalni investitor i partner u projektu.

Vrijednost investicije 50 milijuna eura, a investitor je jedna mađarska kompanija koja u svom portfelju ima već 30 hotela u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj i Crnoj Gori.

– Oni su etablirano ime u turizmu i imaju velike aspiracije i planove kada je riječ o hrvatskom tržištu. Vlasnik kompanije je Lorinz Meszaros, u Hrvatskoj poznat po tome što je prije nekoliko godina kupio NK Osijek. To je jedna od njegovih kompanija, to mu čak nije ni “core business”, ali je osobno zainteresiran da razvije turistički segment poslovanja u Hrvatskoj. Ovaj projekt nije kraj jer je čest gost u Opatiji, brod ima u Rijeci i vrlo je vezan za Kvarner.
Projekt uključuje izgradnju hotela s pet zvjezdica te gradnju hotelskih vila koje će biti tunelom biti povezane s hotelom. Gradit će se 12 vila koje će biti dio hotelskog kompleksa, dok će hotel imati 180 soba. Podrazumijeva se da je riječ o vrlo luksuznim objektima, a o čemu će svjedočiti i kategorizacija s pet zvjezdica. To znači da će se graditi bazeni, vrhunski ugostiteljski sadržaji… Naglašavam da će most koji ćemo izgraditi preko ceste biti u javnoj upotrebi jer je smisao projekta da od njega ima korist i lokalna zajednica. Uvjereni smo da će to tako zaista i biti, rekao je Denis Šikljan za Novi list.

Via: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran želi prodajom umjetnina pomoći Petrinji

Općinsko vijeće Općine Lovran krajem mjeseca održat će svoju 40. sjednicu, a jedna od točaka dnevnog reda bit će i ...