Početna - IZDVOJENO - U komi je 60 dana, samo ponekad trepne
foto: web

U komi je 60 dana, samo ponekad trepne

Nikolina Amrein ima sedamnaest godina, ne diše sama puna dva mjeseca. Nepomično leži u osječkoj bolnici. Samo ponekad zatrepće. Teško je reći koliko je to neki njezin kontakt s nama.

Nesretna se djevojka s mlađom sestrom Klarom i prijateljicom Inom D. vraćala kući te nedjelje 19. siječnja oko 23:40 sati kada ih je na pješačkom prijelazu “pokosio” pijani vozač. Opazile su ga kako se približava, očekivale su da će se zaustaviti pa su kročile na cestu.

Bile su na pola pješačkog prijelaza kada su uočile da ipak neće stati. Ina je napravila korak unatrag, a vozilo je tada udario Nikolinu i Klaru. Nikolina je pala na kolnik bez svijesti, Klara je lakše ozlijeđena.

Vozač je petedesetogodišnjak koji je izašao na cestu i počeo izbezumljeno vrištati. Napuhao je kasnije 0,82 promila alkohola. Muškarac je uhićen, a protiv njega je mjesec dana poslije podnesena optužnica jer se tereti zbog alkohola i neprilagođene brzine izazvao nesreću. Policiji je, doznajemo, već poznat po nekoliko prometnih prekršaja, od kojih je jedan vožnja u pijanom stanju. Bila mu je lani stoga oduzeta i vozačka dozvola. Još je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Optužnica pak još nije potvrđena. Nikolina je i dalje u komi, ne reagira na vanjske podražaje.

Operirana je čim je dovezena u bolnicu, trauma mozga bila je toliko teška da se liječnici nisu usudili čekati jutro. Stručnjaci su je veći prvi dan gotovo “otpisali” nazivajući njezine ozljede nespojivima sa životom, ali obitelj ni trenutka nije gubila nadu.

Tvrde da će vrijeme pokazati svoje, udarac u glavu bio je previše jak, mozak je još otečen. Nikolina bi mogla, u ružnijem scenariju, do kraja života biti ovisna o tuđoj pomoći.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...