Početna - GOSPODARSTVO - U Matuljima stalni porast stanovništva
Matulji_(grb)

U Matuljima stalni porast stanovništva

U ponedjeljak je u Matuljima prezentiran polugodišnji izvještaj o  izvršenju proračuna, a ima kontradiktorne podatke s naglaskom na porezne prihode i komunalne doprinose koji sugeriraju na rast ili pad, a u ovom slučaju ukazuju na stagnaciju s malim padom kad se uspoređuje s porošlogodišnjim istim razdobljem. Prihod od poreza na dohodak, koji se isplaćuje iz primanja stanovništva, je na prošlogodišnjoj razini, ali prihod od poreza na promet nekretnina koji je 30 % manji nego u prvom polugodištu prošle godine pokazuje značajan pad interesa za poslovnim i stambenim prostorima na matuljskom području. Usprkos tome komunalni doprinos realiziran je u prvih šest mjeseci u iznosu od gotovo milijun kuna, što je za 70 %više nego prošle godine u isto vrijeme, pa taj podatak ipak ukazuje da Matulji nisu manje privlačni, budući da se očito u prvoj polovici 2014. godine gradilo znatno više objekata nego lani, što možda ima veze i sa stalnim povećanjem stanovnika.

Načelnik Mario Ćiković rekao je kako je natalitet u Općini Matulji u konstantnom porastu,a  pomoć za novorođenu djecu je sedam % veća u odnosu na plan za prvih 6 mjeseci. Ćiković je svom izvješću o radu za prvi dio godine posebno istaknuo radove na dovršetku školske sportske dvorane i dječeg igrališta u centru. Načelnik je rekao i da su cijelo vrijeme održavanje radova pratili izuzetno loši vremenski uvjeti, no usprkos tome, pa i problemima s izvođačima radova, predana je na uporabu građanima, najprije garaža s 56 parkirnih mjesta i otvoreno parkiralište na dijelu budućeg Multimedijalnog centra, nakon toga sportska dvorana s toplom vezom učenicima i sportskim klubovima, a nakon više od 30 godina djeca Dječjeg vrtića dobila su na upotrebu moderno opremljeno rekonstruirano dječje igralište.

U komunalnom sustavu ostvareno i najviše rashoda u prvom polugodištu, ukupno nešto iznad 21 milijun kuna, što je, doduše, izvršenje od tek 75 posto u odnosu na planirana sredstva i 52 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...