Početna - IZDVOJENO - U Opatiji održana 25. Međunarodna likovna kolonija

U Opatiji održana 25. Međunarodna likovna kolonija

Čak četvrt stoljeća održava se opatijska Međunarodna likovna kolonija, kroz koju je do sada prošlo stotinjak umjetnika s područja zemalja Alpe-Jadran. U Hotelu Miramar nedavno je završilo 25. izdanje likovne kolonije, u sklopu koje se održavaju i radionice i simpozij likovnih umjetnika iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije.

Utemeljitelj ove vrijedne likovne manifestacije je Franz Jozef Berger, istaknuti umjetnik i čest opatijski gost iz austrijskog Villacha, koji je organizirao i sudjelovao u radu više od 60 međunarodnih radionica te je dobitnik brojnih nagrada, između ostalih i Ex-tempore Opatija. Umjetnike je posjetio i zamjenik opatijskog gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić.

Ove godine na radionici sudjeluju Paolo Cervi-Kervischer, Helga Cmelka, Rajko Čuber, Črtomir Frelih, Zdravko Milić, Bruno Paladin, Mario Palli, Lorenzo Palumbo,Giuseppe Pope-Galli, Miljenka Šepić,Goran Štimac, Gerlinde Thuma, Marko Tušek, Eugen Varzić i Franco Vecchiet.

Uskoro, početkom travnja, u Galeriji Juraj Šporer bit će postavljena izložba koja će prikazati svojevrsni presjek radova i autora koji su u 25 godina stvarali na opatijskoj likovnoj koloniji.

Izvor: fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...