Početna - GASTRO KUTAK - U Opatiji ovog vikenda degustirajte vina iz 13 država

U Opatiji ovog vikenda degustirajte vina iz 13 država

U prostoru hotela Navis u Opatiji održana je konferencija za medije povodom najave prvog izdanja Kvarner Wine Festa koji se održava 02. i 03. lipnja u Opatiji, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Na konferenciji su sudjelovali Zoran Zdelar – direktor OFC agency, Mladen Kranjčec – prokurist OFC agency, Vera Aničić – zamjenica gradonačelnika Grada Opatije, Suzi Petričić – direktorica Turističke zajednice grada Opatije, Marko Škarica – predstavnik Hrvatskog sommelier kluba.

Kvarner Wine Fest dvodnevni je međunarodni festival vina i delicija koja okuplja 85 vrhunskih izlagača iz 13 država s tri kontinenta, a predstavit će se izlagači iz Hrvatske, Francuske, Italije, Australije, Argentine, Škotske, Novog Zelanda, Mađarske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije.

U sklopu festivala bit će održan bogat program kroz koji će se održati brojne radionice na kojima će posjetitelji imati priliku upoznati se s čarobnim sommelierskim svijetom te se sami okušati na radionicama kao što su Žene i vino, Kako postati sommelier?, Kako pravilno poslužiti vino?, Osnove i pravila pri degustaciji vina te Hrana & vino – pustolovina savršenog sklada.

U okviru festivala održat će se zanimljive prezentacije: Vinova loza u prošlosti i sadašnjosti opatijsko – riječko – vinodolskog vinogorja, Vino i vruja, Priča o konobi i Vino i čokolada.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Sportsku dvoranu Marino Cvetković po cijeni od 70 kn, što uključuje degustaciju i prisustvovanje svim sadržajima festivala, a oba dana od 12.00 do 13.00 sati svaki posjetitelj za jednu kupljenu ulaznicu na poklon dobiva još jednu gratis. Festival počinje u 12.00 sati i traje do 20.00 sati.

casa-kwf

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Turistička zajednica grada Opatije nagradila najbolje uređene izloge u gradu

Najljepše je uređen Bread & Burger Bar Romero, drugo mjesto pripalo je salonu Cocco Studio, a treće su podijelili salon ...