Početna - IZDVOJENO - U Opatiju stigle slike za izložbu umjetničkih divova Pabla Picassa i Joana Miróa
Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler

U Opatiju stigle slike za izložbu umjetničkih divova Pabla Picassa i Joana Miróa

Picasso i Miró, odnosno više od 100 umjetničkih radova s njihovim potpisima, od nedjelje navečer “stanuju” u Opatiji.
Slike su doputovale uz velike mjere osiguranja u vozilu ljubljanskih registracija, a zatim su ih djelatnici Festivala Opatija na čelu s ravnateljem Ernijem Giganteom Deškovićem pažljivo unosili u Umjetnički paviljon Jurja Šporera, kojega će na zadovoljstvo pobornika umjetnosti krasiti od početka lipnja sve do listopada.
“Nema neosvojivih planina, samo loših ratnika” rekla je Iva Piglić Lazić, direktorica IPL Arta koji u ravnopravnom partnerstvu s Festivalom Opatija te uz podršku Grada i TZ-a Grada Opatije u Umjetnički paviljon Jurja Šporera u Opatiji dovodi izložbu svjetskoga značaja pod naslovom “Prijateljstvo sloboda”, a koja obuhvaća djela Pabla Picassa i Joana Miróa.
Velik je dio posla već odrađen, umjetnine su uz nadzor policije i zaštitara smještene u paviljon te se sada nastavlja priča o “izložbi svih izložbi” na liburnijskom području.
Na raspolaganju je 140 umjetnina: litografija, bakroreza, gravura i akvatinti. Što će od toga kustosi izložiti, ovisi o mogućnostima samog paviljona čiji je interijer za ovu izložbu potpuno prilagođen ovakvom događanju i izgleda apsolutno drukčije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...