Početna - IZDVOJENO - U Riječki prometni pravac biti će uložene 2 milijarde dolara
Foto: web

U Riječki prometni pravac biti će uložene 2 milijarde dolara

U Rijeci je održan treći sastanak Komisije za promet i infrastrukturu Jadransko-jonske euroregije.

Predstavnicima regija članica iz šest zemalja koje su pokrivene područjem Jadransko-jonske euroregije obratili su se dužnosnica za strategiju Opće uprave za mobilnost i promet Europske komisije, Lia Potec, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina.
Na sastanku Koomadina je naglasio kako je cilj svih zemalja na ovoj trasi povezati svoj sustav turizma, luka, prometa i zračnih luka kako bi se ispunili kriteriji multimodalnosti, te istaknuo kako Republika Hrvatska najviše radi na tome. Iskoristio je i priliku i zahvalio ministru Hajdaš Dončiću na podršci koju daje ovoj inicijativi.
Dončić je tom prilikom napomenuo kako je novu strategiju koja će za 10-ak dana ući u javnu raspravu pokušao prezentirati jednim dijelom i na primjeru Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije jer jedini pravac koji je u potpunosti europsku mrežu za sada, je pravac koji povezuje Rijeku s Mađarskom i drugim zemljama Europske unije. Također, napominje kako je već sada HŽ Infrastruktura ugovorila projektiranje do građevinskih dozvola na većini dionica riječkog prometnog željezničkog pravca, a ukupna ulaganja do 2020. bit će oko 2 milijarde eura i većinom će biti financirane iz zajedničke blagajne Europske unije. To bi pružilo veliku mogućnost i za Luku Rijeka, a isto tako omogućilo Rijeci i Primorsko goranskoj županiji brži i bolji razvoj što bi osjetita cijela Hrvatska.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...