Početna - IZDVOJENO - U subotu 21. Zvončarska smotra
zvončari

U subotu 21. Zvončarska smotra

U subotu se održava tradicionalna Zvončarska smotra koja ove godine broji svoje 21. izdanje. Općina Matulji Zvončarskom smotrom slavi dan Općine koji se svake godine održava upravo na ”pusnu subotu”.

Već po običaju i tradiciji na Zvončarskoj smotri predstaviti će se Brežanski, Brgujski, Munski, Žejanski i Frlanski zvončari te zvončari Korensko-Vlahov breg. Uz zvončarske grupe iz Općine Matulji predstaviti će se i zvončari iz okolnih gradova i općina – Zametski, Halubajski, Kukuljanski i Grobnički dondolaši te skupine iz Sovinjaka, Lanišća, Đakova, Ilirske Bistrice i Ptuja.

Na 21. Zvončarskoj smotri sudjelovati će više od 1.000 zvončara i nekoliko stotina maškara. Zvončarima će prethoditi maškarane grupe s područja Općine Matulji. Predvođeni maškarama Dječjeg vrtića Matulji u 12:30 sati krenuti će Mučićeve maškare, Zijat, sost, tancat i pit i Vavek Parićani, objasnio je Host.

Brojne zvončarske i maškarane grupe na punktovima će pusnim delicijama dočekivati Pusno društvo Matulji, Mučićevi zvončari koji ove godine imaju ključeve Općine i članovi Udruge umirovljenika Matulji. U šatoru će posjetitelje i sudionike smotre zabavljati grupa Maestral dok će na pozornici u centru atmosferu zagrijati Mauro Staraj & La banda.

Za vođenje programa i ove godine zadužen je dobro uhodani dvojac Nina Dukić i Mario Lipovšek Battifiaca.

Također su svi pozvani da posjete Zvončarsku muzejsku zbirku u Rukavcu koja će u subotu biti otvorena od 10 do 18 sati gdje će posjetitelji moći razgledati izložbu fotografija ”Zvončar u fokusu 2015”.

Za vrijeme zvončarske smotre, od 12 i 30 do 18 sati bit će zatvoren promet rutom kojom prolaze sudionici – od željezničke stanice do platoa parkirališta kraj Konzuma.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.