Početna - IZDVOJENO - U tijeku su komunalni radovi u Rijeci
komunalni radovi

U tijeku su komunalni radovi u Rijeci

U sklopu velikog investicijskog ciklusa Vodovoda i kanalizacije, trenutno se u Rijeci provodi niz radova na izgradnji kanalizacije i obnovi vodovoda. Komunalni radovi aktualni su na Srdočima, Drenovi, Brašćinama i Pulcu, Škurinjama, Pehlinu, Zametu, Gornjem Zametu i Kostabeli.

Prvi od dva velika projekta, čija je realizacija započela, vezan je uz rekonstrukciju većinom kanalizacijskog sustava na području Srdoča, Donje Drenove, Gornjeg Zameta te Kostabele. Sredstava za realizaciju ovog 29 milijuna kuna vrijednog projekta, osigurana su iz zajma Europske investicijske banke (EIB) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) te i iz naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Rijeke. Tim projektom bit će osigurano priključenje još 160 objekata na sustav javne odvodnje.

Drugi projekt, financiran iz sredstava Europske banke za obnovu i razvoj, vrijedan 130 milijuna kuna, realizirat će se na području mjesnih odbora Srdoči, Gornji Zamet, Grbci, Podmurvice, Pehlin, Škurinje, Drenova i Brašćine – Pulac u Rijeci te Mjesnom odboru Kastav u Kastvu. U Rijeci će se izgradnjom kanalizacije stvoriti uvjeti za priključenje oko 700 građevina, a u Kastvu njih 40. Realizacijom ovih radova biti će izgrađeno 26 kilometara kanalizacije i obnovljeno 13 kilometara vodovoda.

Sve informacije o aktualnim i budućim radovima te dinamici njihova izvođenja objavljene su na web stranicama KD Vodovod i kanalizacijad.o.o. (u rubrici Obavijesti – Radovi), a prometna rješenja tijekom izvođenja radova dostupna su na web stranicama Rijeka prometa d.d.

Tijekom izvođenja radova promet će se odvijati uz ograničenja i preregulacije, a sve sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

Od ostalih radova u Rijeci, trenutno se odvijaju radovi na 15 dječjih vrtića i 11 osnovnih škola, od čega su najopsežniji radovi na obnovi fasade osnovne škole Vladimira Gortana na Vojaku.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...