Početna - IZDVOJENO - U Ulici braće Pavlinić uređen još jedan riječki park za pse
park za pse
Foto: Novi list

U Ulici braće Pavlinić uređen još jedan riječki park za pse

Završeni su radovi na uređenju drugog  parka za pse u Rijeci. Nalazi se u Ulici braće Pavlinić na području Mjesnog odbora Podvežica u Ulici braće Pavlinić.  Prvi park za pse u Rijeci izgrađen je u Ulici Petra Kobeka (Škurinjska draga), te su ga vlasnici ljubimaca odlično prihvatili  još prošle godine kad je otvoren.

Izgradnjom parka za pse na Podvežici je ujedno završena prva faza u izgradnji Rekreacijske zone Podvežica, koja uključuje još izgradnju dječjeg parka te boćališta, s popratnim sadržajima (ugostiteljski objekt, parkiralište). Mnogi su kritizirali činjenicu da se ponajprije krenulo s izgradnjom parka za pse, ali na to se Grad Rijeka odlučio zbog toga što je realizacija tog sadržaja ipak manji financijski zalogaj od izgradnje boćališta.

Radove na parku koji su započeli u travnju obavila je tvrtka Barić gradnja, a za ovaj zahvat Grad Rijeka je izdvojio 90.000 kuna. Park je ograđen mrežastom ogradom (visoka 1,5 metara), a površina od oko 600 metara kvadratnih je pošljunčana, na ulazu su postavljena dupla vrata s predprostorom u kojem se psu skida povodnik te ga se tek tad pušta u park. Na ulaznim vratima je stavljena natpisna tabla s pravilima ponašanja namijenjena vlasnicima pasa. Postavljene su i košare s vrećicama za pasji izmet i parkovne košare za otpad. Za sada nema klupa za odmor, iako se ta oprema najavljivala.

Prema prijašnjim najavama površina će se naknadno hortikulturno uredit jer za sad pvršina nema prirpdni hlad, a još jedan nedostatak je taj što nema priključak za vodu.  U planu je da se ovaj sadržaj na Podvežici opremi tzv. agility spravama, koje će se nabavljati iz sredstava donacija.

Za obje parkovne površine namijenjene kućnim ljubimcima za sada je ukupno izdvojeno 170.000 kuna.

Izvor: Novi list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...