Početna - IZDVOJENO - Uefa je već pokrenula istragu protiv Šukera?
DAVOR-ŠUKER
web

Uefa je već pokrenula istragu protiv Šukera?

Nakon što je Njemačka državna televizija (ARD) objavila kako posjeduje dokumente koji povezuju Davora Šukera i Antu Šapinu, jednog od glavnih ljudi kladioničarske mafije i osuđenog kriminalca, stiže nova informacija, piše HRT.

Novinar ARD-a Benjamin Brest tvrdi da Uefa dokumente o Šukerovim kontaktima u aferi namještanja utakmica drži u ladici pune četiri godine, prenosi HRT. Isti novinar tvrdi da se optužbe o povezanosti predsjednika HNS-a i izvršnog člana Uefe temelje na transkriptima koji su nastali nakon policijskog prisluškivanja razgovora.

“Šapina je htio namjestiti utakmicu Europske lige između Širokog i Banantsa. Informirao je Šukera na koga bi se trebao kladiti. U drugoj situaciji Šapina je osvojio 400.000 eura, ali nije mogao podići novce pa je tražio Šukera za pomoć jer ima dobre kontakte”, rekao je novinar njemačke državne televizije ekskluzivno za HRT.

Podsjećamo, njemački ARD podigao je prašinu objavom da ima dokumente iz kojih je vidljivo kako je Davor Šuker uplaćivao na najmanje tri utakmice za Antu Šapinu, koji je nakon istrage državnog odvjetništva u Bochumu osuđen na 5,5 godina zatvora. Kasnije su mu smanjili kaznu za šest mjeseci jer je surađivao u istrazi.

Nijemci se pitaju kako je moguće da Uefa ima dokumente iz istrage u kojima postoje saznanja o Šukerovim kontaktima sa Šapinom, a nije provela istragu, dok je Šuker nakon toga izabran u izvršni odbor,piše 24 sata.

 Portal deutschlandfunk.de piše kako je Uefa pokrenula disciplinsku istragu protiv izvršnog predsjednika HNS-a i člana izvršnog odbora Uefe.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...