Početna - IZDVOJENO - Ugostiteljska škola: Ministarstvo turizma financijski poduprlo projekt ”Opatijska paleta“
web

Ugostiteljska škola: Ministarstvo turizma financijski poduprlo projekt ”Opatijska paleta“

Projekt opatijske Ugostiteljske škole ”Opatijska paleta“ uvršten je u program poticanja strukovnih zanimanja koje provodi Ministarstvo turizma, a biti će financiran s 14.000 kuna. S ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja, Ministarstvo turizma će u 2015. godini srednjim strukovnim i umjetničkim školama dodijeliti gotovo 396 tisuća kuna bespovratnih sredstava za 22 turistička projekta.

Bespovratne potpore namijenjene su projektima koji se odnose na stvaranje turističkih proizvoda, promociju i uvođenje IT komunikacijske tehnologije, razvijanje regionalnih obrazovnih centara i suradnju s međunarodnim centrima izvrsnosti.

– Ministarstvo turizma će i ove godine financijski podupirati projekte koje osmišljavanju učenici srednjih strukovnih škola jer na taj način želimo dati poticaj mladima koji će se jednog dana baviti turizmom da budu aktivni i kreativni već od školskih klupa. Osim toga, uključivanjem učenika u kreiranje turističke ponude doprinosimo jačanju konkurentnosti određene destinacije, ali isto tako i povezivanju te jačoj suradnji obrazovnih institucija i privatnog sektora. Kroz četiri godine koliko Ministarstvo turizma provodi program, realizirano je niz kvalitetnih ideja, a vjerujem da će i ovogodišnji projekti dokazati da mladi zaista trebaju i mogu biti vrijedni dionici u kreiranju turističke ponude naše zemlje, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...