Početna - IZDVOJENO - Ugostiteljska škola: Ministarstvo turizma financijski poduprlo projekt ”Opatijska paleta“
web

Ugostiteljska škola: Ministarstvo turizma financijski poduprlo projekt ”Opatijska paleta“

Projekt opatijske Ugostiteljske škole ”Opatijska paleta“ uvršten je u program poticanja strukovnih zanimanja koje provodi Ministarstvo turizma, a biti će financiran s 14.000 kuna. S ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja, Ministarstvo turizma će u 2015. godini srednjim strukovnim i umjetničkim školama dodijeliti gotovo 396 tisuća kuna bespovratnih sredstava za 22 turistička projekta.

Bespovratne potpore namijenjene su projektima koji se odnose na stvaranje turističkih proizvoda, promociju i uvođenje IT komunikacijske tehnologije, razvijanje regionalnih obrazovnih centara i suradnju s međunarodnim centrima izvrsnosti.

– Ministarstvo turizma će i ove godine financijski podupirati projekte koje osmišljavanju učenici srednjih strukovnih škola jer na taj način želimo dati poticaj mladima koji će se jednog dana baviti turizmom da budu aktivni i kreativni već od školskih klupa. Osim toga, uključivanjem učenika u kreiranje turističke ponude doprinosimo jačanju konkurentnosti određene destinacije, ali isto tako i povezivanju te jačoj suradnji obrazovnih institucija i privatnog sektora. Kroz četiri godine koliko Ministarstvo turizma provodi program, realizirano je niz kvalitetnih ideja, a vjerujem da će i ovogodišnji projekti dokazati da mladi zaista trebaju i mogu biti vrijedni dionici u kreiranju turističke ponude naše zemlje, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...