Početna - IZDVOJENO - Uhićen Nadan Vidošević!
foto: jutarnji.hr

Uhićen Nadan Vidošević!

Afera Remorker – uhićen šef Hrvatske gospodarske komore, Nadan Vidošević!

Jutros je ispred Kraša priveden Nadan Vidošević, osoba koja stoji na čelu Hrvatske gospodarske komore, ali i član uprave u Krašu, a tereti ga se zbog sumnje za  zlouporabu položaja, prenosi Jutarnji list.

Neslužbeno se doznaje da je u tijeku pretraga njegove kuće na Gornjem Prekrižju te da će biti ispitan u sjedištu policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Vidoševića se tereti i za izvlačenje 32 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore u razdoblju između 2005. i 2010. preko tvrtke Igora Premilovca Remorker, po kojoj je afera i dobila ime.
Podsjetimo, afera Remorker počela je sredinom listopada uhićenjem pročelnice Ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore, Zdenke Peternel, a zbog sumnje da je iz HGK izvukla 32 milijuna kuna. Vidošević je tada izjavio da je iznenađen navedenim. No, kako prenosi Jutarnji list, pretpostavlja se da je Peternel istražiteljima potvrdila Vidoševićevu umiješanost u aferu pa je došlo do uhićenja.

Vidošević je trenutno na obavijesnom razgovoru u policiji, a tijekom dana trebao bi biti sproveden u USKOK.

Iz HGK su tek kratko priopćili da je “Hrvatska gospodarska komora u istražnom postupku kooperativna te surađuje s nadležnim tijelima”, ali da za vrijeme trajanja istrage nisu u mogućnosti komentirati slučaj.

Uhićenje nisu željeli komentirati ni u Krašu, gdje je Vidošević savjetnik uprave, ali su najavili da će tijekom dana poslati priopćenje.

Izvor: Jutarnji list

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...