Početna - GOSPODARSTVO - Ukinuta je apsolutna zabrana obavljanja radova tijekom sezone u Opatiji
opatija
web

Ukinuta je apsolutna zabrana obavljanja radova tijekom sezone u Opatiji

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća ukinuta je odluka o apsolutnoj zabrani radova tijekom sezone. Vijeće je tako prihvatilo novu odluku o privremenoj zabrani izvođenja radova, a to znači da će se neki radovi moći obavljati i u sezoni. Tako možemo za primjer uzeti fasade na zgradama i kućama koje će se sljedeće sezone sigurno uređeivati jer se sad to smije. Za ovo „uređenje“ zakonskih propisa bilo je moguće javno savjetovanje koje je pobudilo veliki interes među građanima i poduzećima kao i mjesnim odborima.

Ova odluka također znaći i to da se više neće moći kažnjavati za izvođenje radova na što je do sad lokalna samouprava imala pravo. Kazne su se kretale od 15 do 50 tisuća kuna za kršitelje odredbi odluke.

Sadržaj odluke je ostao isti, odnosno sličan dosadašnjem, jedina novost je smanjenje zabranjenih radova u koje se ubrajaju zemljani radovi i izgradnja konstrukcije svih vrsta građevina.

Zabrana na području naselja Opatija, Ičići, Ika, Pobri i Oprič vrijedi od 1. lipnja do 15. rujna, na području naselja Dobreć od 15. lipnja do 15. rujna, a na području Male i Vele Učke, Poljana i Veprinac radovi se mogu obavljati tijekom cijele godine.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...