Početna - IZDVOJENO - Uključite se u akciju „Ovdje živi tolerancija“
tolerancijaSOS
web

Uključite se u akciju „Ovdje živi tolerancija“

„Ovdje živi tolerancija“ je građanska akcija koju organizira SOS telefon – grad Rijeka, udruga za pomoć žrtvama nasilja, a s ciljem podizanja svijesti o važnosti tolerancije i nenasilja u lokalnoj zajednici. U akciji mogu sudjelovati svi koji žele ukazati na pozitivne primjere tolerancije i nenasilja u svojoj okolini. U udruzi SOS telefon -grad Rijeka smatraju kako su građani svakodnevno bombardirani lošim vijestima i pesimističnim pogledima na budućnost te su htjeli barem na trenutak potaknuti građane da promisle o dobrim stranama života u zajednici. Također, naša akcija povećava vidljivost i same udruge što olakšava žrtvama nasilja da pravovremeno dođu do informacije o tome gdje i kako mogu potražiti pomoć, poručuju iz udruge.

Način sudjelovanja u akciji je slijedeći: potrebno je imati letak akcije (u tiskanom ili digitalnom obliku preuzet s mrežnih stranica) te slikati primjer tolerancije u svojoj okolini na način da se na slici vidi i letak akcije koji nosi poruku „Ovdje živi tolerancija“. Sliku je tada potrebno staviti na Facebook profil udruge SOS telefon – grad Rijeka i skupljati lajkove. Autor slike koja na kraju natječaja dobije najviše lajkova dobiva posebnu moć, odnosno može odabrati udrugu po svom izboru, a koja je registrirana i djeluje u Primorsko-goranskoj županiji te se toj udruzi dodjeljuje nagrada, odnosno edukacije i usluge u iznosu od 5.000,00 kuna.

Sudjelovanjem u akciji kod građana se potiče volonterstvo i dobročinstvo, a u isto vrijeme se promovira i nagrađuje civilni sektor i neprofitne organizacije. Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sjednica Stožera CZ PGŽ : Sve mjere ostaju na snazi do 26. travnja

Sve epidemiološke mjere koje su u primjeni u Primorsko-goranskoj županiji ostaju na snazi, kako su i donijete, do 26. travnja, ...