Početna - IZDVOJENO - Upisi u radionice kreativnog pisanja u Rijeci
pisanje
arhiva

Upisi u radionice kreativnog pisanja u Rijeci

Već osam godina Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira i održava radionice kreativnog pisanja i jedini je centar u Hrvatskoj u kojem se provodi edukacija na području kreativnog pisanja i književnih praksi, održavaju književni programi i promoviraju novi, neafirmirani autori. Od 2015. Centar za kreativno pisanje u Rijeci je pokrenuto radionice pisanja uz vodeća imena riječke književne scene.

U  drugoj godini riječkog CeKaPe-a , nude se četiri sjajne radionice, a od 01.9.2015. počeli su upisi koji traju do kraja mjeseca rujna.

Radionica poezije s Kristinom Posilović, koja će polaznicima otvoriti vrata najzanimljivijega od sviju (ne)poznatih svjetova – čitanja i pisanja moderne i suvremene poezije.

Radionica kratke priče sa Zoranom Krušvarom. Zoran će i ove će godine učiniti sve da njegovi polaznici napišu priču koja će se pamtiti duže nego što se čita! I pokazat će im kraći put do čitatelja. Jer, njega se  može zavesti jednom stranicom. Ili samo jednom rečenicom, ako je prava.

A oni koji imaju knjigu, a nemaju izdavača, na radionici e-samizdat naučit će od još jednog sjajnog riječkog pisca, Alen Kapidzic kako objaviti knjigu bez izdavača, na distribucijskoj platformi Smashword.

A za one koji ne žele biti pisci, već novinari, vodeće ime riječke kulturne scene, novinar i pisac Davor Mandić, voditelj radionice Novinarstvo u kulturi, ponudit će polaznicima osnovne teorijske informacije, ali i praktična uputstva za kreiranje tekstova prema pravilima struke, pritom se posebno osvrćući na specifičnosti sektora kulture u odnosu na druge novinarske sektore.

Za filmofile i sve koji s uživanjem gledaju filmove, radionica Filmske kritike, na kojoj će polaznici s filmskim kritičarom Dejanom Durićem naučit puno: koja je uloga i značenje filmske kritike u kontekstu filmske umjetnosti i industrije, vrste i strukturu filmske kritike, novinarski pristup: filmskoj kritici i gledat ćete puno sjajnih filmova.

 

Prijavite se što prije i doživite jedinstveno književno iskustvo!

Prijave na www.cekape.com, mailom na cekapecentar@gmail.com ili

na telefon 012431071 i 0915675140.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...