Početna - IZDVOJENO - Uređenje Pančere u Opatiji
opatija slatina
web

Uređenje Pančere u Opatiji

Nedavno je održan sastanak kako bi se zakupci s poslovnim prostorima na Pančeri upoznali s projektom uređenja Slatine, a samim time i Pančere. Projekt je još u fazi izrade ali neki segmenti su već definirani. Osnovne značajke o budućem uređenju Pančere predstavio je arhitekt Vladimir Delfar.

Plan  je da zakupci i dalje ostanu na tom dijelu gdje se i sada nalaze, ali bi se Pančera primjereno uredila i osuvremenila jer – kao i u svakom gradu, a posebno je to vrijedno u turističkom gradu – pančera predstavlja puls grada i doista značajan broj turista pri svom prvom dolasku u neku destinaciju želi prvo upoznati grad preko žila kucavica, a to su tržnice.

Nazočni zakupci na predočene im elemente projekta su davali sugestije. Za dio je rečeno kako su već planirane, a dio se ne može udovoljiti jer u ovoj fazi se projektira samo arhitektonsko rješenje, dok se mnogi detalji zapravo osmišljavaju u kasnijim fazama razrade projekta. Najviše dvojbi su izazvali termini. Naime, sve ovo je korak-dva prije svega, jer još nema ni idejnog projekta, zatim inertna Skupštine PGŽ treba pokrenuti koncesije za uređenje Pančere, pa izgleda – po riječima jednog zakupca s Pančere – kao da je sve ovo “priprema objeda dok je zec u šumi. Ja mislim da treba odvojiti projekt Slatina od projekta Pančera jer je riječ o dvije potpuno različite stvari, sa različitim ciljevima i ponudama”, zaključio je zakupac s Pančere.

Izvor: www.kvarnerski.com

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...