Početna - IZDVOJENO - Uređenje sunčališta, platoa i staze plaže Grčevo
web

Uređenje sunčališta, platoa i staze plaže Grčevo

Programom održavanja komunalne infrastrukture, pomorskog dobra u 2015. godini, predviđeno je i uređenje sunčališta, platoa i staze plaže Grčevo u Rijeci. Radovi su započeli u ožujku, a planiraju se izvesti do sezone kupanja, 1. lipnja.

 Radovi se izvode temeljem izvedbenog projekta izrađenog po tvrtci Marecon d.o.o. Rijeka, izvođač radova je SUN ADRIA d.o.o. Rijeka, a nadzor nad izvođenjem radova je AEC PROJEKT d.o.o. Njivice.

Ugovorena vrijednost radova je 1.222.095,88 kuna sa PDV-om.

Radovi obuhvaćaju nastavak uređenja područja plaže Grčevo i to staze u ukupnoj dužini od 150 metara, tri odvojena sunčališta uz more, koja su oštećena djelovanjem valova i dijelom ih prelijeva more, te uređenje neuređenog platoa ponad staze uz plažu na istočnom dijelu. Uredit će se sunčališta u sveukupnoj površini od 1700 metara kvadratnih.

Ovim uređenjem planira se zaštiti obala od erozije i oštećenja  od valova i podzemnih bujičnih tokova, te povećati kapacitet sunčališta, budući je sunčalište sada prekriveno morem i algama.
Na istočnom dijelu sunčališta izvest će se novi uređeni ulaz u more sa penjalicama, te novi tuš. Na postojećem stubištu za ulaz u more postavit će se rukohvat.

Nadalje, uređenjem staze dobit će se bolja povezanost sa plažom Ružićevo, a staza će se dijelom moći koristiti kao sunčalište.

Popravkom nagiba platoa ponad sunčališta i staze, planira se urediti nova sunčališna površina.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...