Početna - IZDVOJENO - Uređuje se Park Pomerio
pomerio

Uređuje se Park Pomerio

Započeli su radovi na uređenju 5000 m2 novog Parka Pomerio. Riječ je o području omeđenom ulicama Ivana Rendića, Ive Marinkovića, Pomerio i stubištem koje spaja ulice Ive Marinkovića i Pomerio.

Radovi su započeli 30. svibnja, očekuje se da će trajati šest mjeseci, a izvodi ih tvrtka Godina gradbeništvo in druge storitve d.o.o., odabrana kao najpovoljnija na javnom natječaju. Cijena radova iznosi 6.435.213,49 kuna.

Parkom će dominirati zelene i hortikulturno uređene površine, a bit će sačuvani postojeći hrastovi crnike uz ulaz u javno sklonište te visoka stabla trnovca na sadašnjem dječjem igralištu. Parkom će prolaziti staze za šetnju te će biti uređena i mjesta za odmor korisnika, ali i nove površine za igru djece.

U novom parku bit će uređen i vodeni zdenac, postavljena nova rasvjetna tijela, garniture za sjedenje i odmor, klupe za sunčanje, pergola, koševi za smeće, sprave za igru djece te kose stubišne platforme namijenjenu kretanju osoba smanjene pokretljivosti.

Kako bi se cijelim područjem parka mogle kretati i osobe smanjene pokretljivosti, na mjestu veće visinske denivelacije u sklopu parkovne površine, a potom i na pješačkom spoju Ulice Ivana Rendića s Ulicom Ive Marinkovića, planira se i ugradnja pokretne kose platforme kao posebnog uređaja za savladavanje visinskih razlika.

Postojeći ulaz u sklonište bit će premješten zbog izvedbe dijela kraka stubišta koje spaja ulice Ive Marinkovića i Pomerio.

Bit će izgrađena i nova (zamjenska) trafostanica koja se izvodi kao podzemna građevina na samom ulazu u park. U sklopu uređenja parka izvest će se i nova javna rasvjeta.

Javni sanitarni čvor planira se izgraditi kao manja prizemna građevina prislonjena uz postojeći potporni zid u Ulici Ive Marinkovića. Na krovu građevine planira se u razini s nogostupom Ulice Ive Marinkovića urediti vidikovac.

U Ulici Pomerio bit će premještena tipska autobusna nadstrešnica, uz novo autobusno ugibalište.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...