Početna - NOVOSTI - Urota oko COVID-a-19 napokon razotkrivena?

Urota oko COVID-a-19 napokon razotkrivena?

Objave na Facebooku podijeljene nekoliko tisuća puta tvrde da su “sve vlade svijeta”, uključujući i Hrvatsku, 2018. godine kupile testove za COVID-19, godinu dana prije izbijanja pandemije.

Video, koji su korisnici Facebooka podijelili više od 13,000 puta i pogledan je više od 400,000 puta, pokazuje kompjuterski ekran otvoren na internet stranici WITS, baze podataka koju su razvile međunarodne organizacije poput Svjetske banke. Na ekranu se vidi tablica navodnog izvoza testova za COVID-19 u 2018. godini.

U videu se može čuti muški glas kako komentira i kaže kako je “ova urota oko COVID-a-19 napokon razotkrivena. Sve vlade ovoga svijeta naručile su opremu za COVID-19 i testove još 2018. godine”.
Zumirajući tablicu na ekranu, pokazuje narudžbe za “opremu pod brojem 902780,” proizvod opisan kao “aparati i instrumenti dijagnostičkih testova za COVID-19”. On zatim pokazuje da je i Hrvatska među zemljama koje su navodno kupile proizvod 2018. godine. 

“Kako ste 2018. godine znali da će biti pandemija i kako ste se lijepo pripremili pa kupili opremu?” pita. “Definitivno ste ovo isplanirali da bi narod bacili u lance, da bi srušili sve ekonomije svijeta… Dakle sve ste isplanirali i sad ste otkriveni.”

Teorija zavjere da je pandemija novog korona virusa izmišljena da bi se kontrolirala ili smanjila svjetska populacija, kao i mnoge druge teorije o COVID-u-19, njegovom liječenju i prevenciji, u porastu je na društvenim mrežama širom svijeta.

Na pitanje da objasne o čemu je riječ, u Svjetskoj banci su rekli da su proizvodi na listi medicinski uređaji nevezani za COVID-19 i korišteni mnogo prije pandemije, ali ih je od njenog izbijanja Svjetska carinska organizacija (SCO) klasificirala kao proizvode COVID-19, da bi omogućila bolje praćenje.

Kod 902780, koji se spominje u videu, je kod za specifični aparat nazvan “Colorimetric end-tidal CO2 detector”, čija je namjena pomoć medicinskim radnicima kako bi brzo provjerili jesu li pacijenti dobro povezani na respirator, kažu u Svetskoj banci. 

Nakon što su se pojavile loše interpretacije, promjenili su oznake, da jasno stave do znanja da su to proizvodi koji su postojali prije COVID-a-19. Tako da ono što se nazivalo ‘Komplet za testiranje COVID-a-19 (koristeći naziv SCO) sada se pojavljuje na stranici WITS-a u odjeljku za COVID kao “medicinski testovi”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ugostiteljska škola Opatija postaje regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizam i ugostiteljstvo te je nositelj dva projekta u vrijednosti ...