Početna - IZDVOJENO - Uskoro počinje 53. izdanje Glazbene tribine Opatija
glazbena-tribina

Uskoro počinje 53. izdanje Glazbene tribine Opatija

U četvrtak, 3. studenoga, u Opatiju će pristići više od stotinu autora, izvođača i pratitelja hrvatske suvremene glazbe. Počinje 53. izdanje Glazbene tribine Opatija, manifestacije Hrvatskog društva skladatelja koja promiče stvaralaštvo suvremene glazbe. Tribina u opatijski Hotel Imperial te Villu Angiolinu iz godine u godinu donosi intenzivan četverodnevni raspored koncerata i razgovora, u kojima se publici predstavljaju recentna ostvarenja hrvatskih autora, u izvedbama hrvatskih i inozemnih ansambala i solista.

Od 3. do 6. studenoga tako će publici biti predstavljen raznovrstan program koji uključuje i nastupe udaraljkašice Ivane Bilić, talijanskog ansambla za suvremenu glazbu mdi iz Milana, gudačkog kvarteta makedonskog ansambla za suvremenu glazbu ConTempora, vrhunskih gitarskih umjetnika Bulata, Vukšića i Vasilja, zatim jazz programe u izvedbama Seksteta Zvjezdana Ružića i Jazz orkestra HRT-a, a uz brojne druge programe pređene upravo za 53. Tribinu Opatija, na programu je i već tradicionalni koncert elektroničke glazbe. Tribina će završiti programom za najmlađe – glazbenom radionicom Janka Jezovšeka, u kojoj će aktivno sudjelovati polaznici dječjeg vrtića Opatija.

Kao dodatni sadržaj, na u programu 53. Glazbene tribine Opatija muzikolog i novinar Trpimir Matasović održat će tribinu s temom Glazbena kritika u virtualnom dobu, a na programu su i dvije video-slušaonice, koje će publici nastojati predstaviti novi vid slušanja (suvremene) glazbe.

Ulaz na sve programe Tribine je besplatan!

Cjeloviti program 53. Glazbene tribine Opatija potražite na www.cantus.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...