Početna - IZDVOJENO - Uskoro riječki “Lungo mare”
rijeka
Grad Rijeka

Uskoro riječki “Lungo mare”

Grad Rijeka dobio je ovaj tjedan novouređeni park za pse na Podmurvici, dok će Hegedušićeva ulica na Zametu uskoro dobiti i svoj takav park. I iako Rijeka i nema mnogo rekreacijskih površina u planu je uređenje dijelova koji koji bi bili namijenjene prvenstveno građanima, za radio Rijeku otkrio je  gradonačelnik Vojko Obersnel prilikom gostovanja u emisiji Grad i Vi, Dragi Vi na Radio Rijeci.

jedan od prijedloga gradonačelnika je da se napravi zona, kako bi se građani imali gdje rekreirati, jer trče većinom uz cestu. Tako je kao promjer gdje se takva zona može urediti Obersnel istaknuo Preluk.

“Mi smo dobili već određena sredstva od Europske unije za izradu projektne dokumentacije za izgradnju obalnog šetališta od stadiona Kantrida do Preluke. Nakon što dokumentacija bude izrađena, krenut će se i s realizacijom tog projekta. Tom stazom će se moći trčati, a bit će postavljene i određene nove sprave za vježbanje na tim lokacijama. Imamo namjeru urediti parkove i uskoro će u nekim postojećim riječkom parkovima (Mlaka i Trsat) biti postavljene nove sprave za djecu. Do kraja godine će se izgraditi i novi park u centru grada koji će se nalaziti uz Ulicu Pomerio”, rekao je Obersnel.

Izvor: Radio Rijeka/Fiuman hr/Liburnija.com

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...