Početna - IZDVOJENO - Uskoro se otvara hotel Navis, Preluk
web

Uskoro se otvara hotel Navis, Preluk

Gradilište novog hotela Navis koji niče na području Opatije, i to na mjestu, za mnoge generacije kultne,  ex diskoteke MIlde Sorte danas su obišli u pratnji brojnih predstavnika medijskih kuća gradonačelnik Ivo Dujmić, investitor Krunoslav Kapetanović, glavni projektant Idis Turato i predstavnik tvrtke izvođača radova Josip Purić, direktor GP Krka.

I stasanje ove investicije, hotela Navis, u koji je uložen privatni kapital spada u realizaciju koncepta Novog lica Opatije. Nakon što je izgrađena gradska sportska dvorana Marino Cvetković na Lipovici, Grad će sredinom rujna krenuti s realizacijom Kulturno turističkoga centra iza hotela Imperial, na mjestu ex kina; radi se i na  izradi dokumentacije za revitalizaciju opatijske luke, a Novo lice Opatije predviđa još i projekt natkrivanja Ljetne pozornice….

Gradit će se i novi dječji vrtić na Punta Kolovi, a vi ovi projekti zajedno mijenjaju izgled grada za budućnost, donose priliku za nove, modernije sadržaje, a sve to zapravo za krajnji cilj ima jačanje destinacije na svjetskom turističkom tržištu i privlačenje gostiju, te vraćanje sjaja Opatiji kao elitnoj destinaciji, kakva je nekad bila, ali kakva zaslužuje da bude.

Tom zamašnjaku pridružili su se i privatni investitori i hotelijeri koji ulažu svoj kapital u nove hotelske kapacitete. Zadnji primjer je hotel Navis koji bi trebao biti završen vrlo skoro, prema najavama investitora. Gradonačelnik Dujmić tijekom obilaska danas izrazio je podršku ovakvim iskoracima, koji se uklapaju u ukupni koncept razvoja grada i taj  koncept novog ruha Opatije, koja želi napraviti iskorak u svojoj ponudi.

Riječ je o investiciji vrijednoj 6 milijuna eura, naveo je Kapetanović.  Hotel će moći primiti oko devedeset osoba, ima 40 soba koje su sve okrenute prema moru, i hotel će imati 5 zvjezdica. U sklopu objekta bit će bazen, spa prostor, sunčalište, garaža i parking. Plaža ispod hotela uredit će se dohranom šljunka.

Zanimljivost je i da se interijer soba uređuje isključivo  komadima namještaja i drugim detaljima koji su proizvedeni u Hrvatskoj, a riječ je o dizajnerskim komadima, od kojih će mnogi biti unikatni, naveo je Kapetanović, najavivši i skorašnje otvorenje hotela, spremnog da primi goste već ove sezone.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...