Početna - IZDVOJENO - Uskoro svjetska premijera serije koja je snimana u Rijeci”Novine”
film novine rijek
foto: radiorijeka

Uskoro svjetska premijera serije koja je snimana u Rijeci”Novine”

Svjetsku premijeru u Dubrovniku 16. lipnja će imati nova hrvatska dramska serija Dalibora Matanića, “Novine”. U Dubrovniku se u to vrijeme održava četvrta konferencija New Europe Market.

“Novine” je dramska serija u 12 epizoda u kojoj pratimo novinarsku redakciju riječkog dnevnog lista tijekom nagle promjene vlasništva i unutarnjih previranja neposredno izazvanih teškom prometnom nesrećom. Unatoč šokantnom preuzimanju vlasništva politički i društveno utjecajnog tajkuna te izmjenjivanju uredničke politike, novinari redakcije nastavljaju istraživati i slagati kockice širega tranzicijskog mozaika.

“Novine” su prva televizijska serija laureata Cannesa Dalibora Matanića, rađena prema scenariju Ivice Đikića, čiju produkciju potpisuje produkcijska kuća Drugi plan za HRT na čelu s Nebojšom Tarabom i Miodragom Silom. U glavnim ulogama gledat ćemo Branku Katić, Trpimira Jurkića, Aleksandra Cvjetkovića, Olgu Pakalović, Zijada Gračića i mnoge druge.

Ovo je Matanićeva prva serija na koju se odlučio jer ga je scenarij oduševio. Pored njega možemo istaknuti i glumce iz njegovog višestruko nagrađivanog “Zvizdana”, Tihana Lazović i Goran Marković. 3 godine se je railo na scenariju i samom projektu, a priča je zamišljena kao trilogija. Urednika fotografije tumači Zoran Prodanović Prlja dok se u uvodnoj špici i traileru čuje glazba riječke grupe Quasarr. Svaka sličnost sa stvarnim situacijama je slučajna i nenamjerna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...