Početna - IZDVOJENO - Uspješna izložba Bridges stigla u Rijeku
izlozba

Uspješna izložba Bridges stigla u Rijeku

U Galeriji Kortil 13. siječnja u 19 sati otvarila  izložba pod nazivom Bridges unutar koje radove izlaže desetak mladih umjetnica i umjetnika iz Rijeke i Zagreba, a koji predstavljaju vizualni izričaj nove generacije hrvatskih stvaraoca. Izložba je u listopadu 2016. uspješno gostovala u ljubljanskoj galeriji Dobravaga Kina Šiška, zadobivši veliku pozornost slovenske umjetničke i kritičke scene, a nastavak je započete suradnje s ljubljanskom scenom, riječkoj publici predstavljenoj u studenom 2015. godine izložbom Common Space – Zajednički prostor u riječkoj Galeriji Kortil.

Kreativci koji predstavljaju svoje radove komuniciraju s tradicionalnim i suvremenim umjetničkim tehnikama poput slikarstva, enkaustike, grafike i fotografije uz interdisciplinarni pristup prema pronađenim i recikliranim materijalima. Radove Anite Kos, Tifani Rubi, Tanje Blašković, Mislava Lešića, Dorijana Šikića, Zoe Miloša, Marge Božanić, Michela Mesarića, Pekmezmed, Ivana Blažetića Šumskog te kolektiva Artu Ditu objedinila je mlada magistrica povijesti umjetnosti Katarina Podobnik, dok upečatljiv vizualni dizajn potpisuje Leo Kirinčić, a produkciju Antonio Kiselić.

Radno vrijeme Galerije Kortil je od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i 17 do 20, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom zatvorena. Izložbu je moguće pogledati do 30. siječnja, a ulaz je besplatan.

Program je svesrdno podržan od Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sloveniji, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Rijeke, Kina Šiška, Studentskog kulturnog centra Rijeka, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Ureda za kulturu i zabavu SZSuR-a, a u organizaciji je Društva povjesničara umjetnosti Rijeka, Centra za urbanu kulturu Kino Šiška / Dobra Vaga, Kreativnog kolektiva Kombinat i Galerije Kortil.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...