Početna - IZDVOJENO - Uspješno je održan četvrti Art Molo Longo
Tisucu brodica

Uspješno je održan četvrti Art Molo Longo

Riječki lukobran još jednom je poslužio kao pozornica za brojne umjetnike, kreativce i glazbenike u sklopu četvrtog Art Molo Longa. Preko 60 izlagača kreativaca ukrasilo je ovu atraktivnu riječku šetnicu, a uz brojne umjetnike i kreativce, građanima se predstavio i Demetrin Zeleni Kutak ,čije su proizvode ljudi mogli degustirati na licu mjesta.

Dan je započeo onako kako bi svaki dan trebao započeti – uz pravi, zdravi, “jazzy» doručak. Zahvaljujući sponzorima manifestacije, PIK-u d.d. Rijeka, Caffe Baru Terminal i Novom Listu, građanima je podijeljeno oko 600 doručaka te 300 primjeraka današnjeg Novog Lista.
Školu disanja za vrijeme doručka održala je istaknuta sportašica Melita Adany, a glazbenu Jazzy podlogu za doručak osigurao je LEKAP Quartet ,je svojim nastupom dao uvod za ostale glazbene nastupe ,koji su se nizali tokom dana. Na dvije pozornice prolaznici su mogli poslušati i nastupe: Bruno Mičetić tria, Bule Ivy-a i Cons Acoustica.

Poseban naglasak ove godine stavljen je na fotografiju kao jedinstven umjetnički izričaj. Izloženi su radovi fotografa Rina Gropuzza, Jasne Šikanje, Aleksandra Saše Tomulića te izložba „Foto si teć“, u organizaciji Foto Kluba Rijeka, uz umjetničko – sportske fotografije iz arhiva Zajednice sportova PGŽ.

Umjetnik Branko Lenić je na licu mjesta od otpada s Molo longa izradio umjetničku instalaciju koja će tamo kao poseban ukras i ostati, dok su Damir Šegota i Damir Božić Pišta bili zaduženi za puštanje “Tisuću brodova za riječku luku”,  u čijoj su izradi najviše uživali najmlađi. Osim papirnatih brodića ništa manje ih nije oduševio ni dron koji je čitavo vrijeme nadlijetao lukobran i snimao sve što se tamo događa.

Posjetitelje ove šarene, najkreativnije manifestacije na samom kraju šetnice čekala je  i nagradna igra, koja je poticala da dođu skroz do kraja lukobrana, na najbolji načine spoje umjetnost i kretanje i time učine nešto korisno za svoje zdravlje.

Izvrsno vrijeme, bogat program i brojni posjetitelji bili su garancija još jednog nezaboravnog Art Molo longa, manifestacije koju Rijeka voli!

Aktivna službena Facebook stranica – https://www.facebook.com/rijekaukretanju
Službeni event Art Molo longo 2015 –https://www.facebook.com/events/1633441123604726/

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...