Početna - IZDVOJENO - U utorak u ogranku Trsat GKR-a druženje i razgovor s Eminom Višnić, direktoricom “Rijeka 2020. d.o.o”
zelena knjiznica

U utorak u ogranku Trsat GKR-a druženje i razgovor s Eminom Višnić, direktoricom “Rijeka 2020. d.o.o”

U utorak 31. 1. u 14 sati u American Corneru (prizemlje Dvorane mladosti) bit će održan razgovor i druženje s Eminom Višnić, direktoricom Rijeka 2020. d.o.o., društva odgovornog za provođenje zahtjevnog i za budućnost zajednice i regije izrazito važnog projekta Rijeka 2020. Europska prijestolnica kulture.

Kao osoba s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u području kulturnog menadžmenta u nezavisnom sektoru, mrežama, partnerskim projektima, hibridnim ustanovama i sl., Emina Višnić pravi je sugovornik za cijeli niz tema, a to su među ostalim: zašto je važan menadžment u kulturi, jesu li metode iz poslovnog sektora primjerene za neprofitni sektor, kako funkcionira i vrijedi li čemu strateško planiranje u kulturi, koji su izvori i načini financiranja, kako funkcioniraju partnerski projekti, kako usporediti američka i europsku tradiciju poslovanja kulturnih organizacija, kakav izazov u upravljačkom smislu predstavlja projekt Europska prijestolnica kulture…

Sam razgovor se odvija sa značajnim povodom – Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj doniralo je Gradskoj knjižnici Rijeka odnosno riječkom American Corneru zbirku knjiga s temama menadžmenta i financiranja kulturnih i neprofitnih organizacija. Tom prigodom, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a Christian Wright predstavit će mogućnosti suradnje kulturnih organizacija s Veleposlanstvom u Zagrebu. Dobrodošli su svi s interesom za proaktivnim radom i stvaralaštvom u području kulture.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...