Početna - IZDVOJENO - Uvedena direktna brodska veza riječke luke s Turskom
rijecka luka
web

Uvedena direktna brodska veza riječke luke s Turskom

Dolaskom broda Contship Eco u riječku luku, Rijeka je po prvi put direktno povezana s turskim lukama, javljaju iz AGCT-a, tvrtke koja upravlja kontejnerskim terminalom na Brajdici.

Radi se o jednom od tri broda redovitog Cosco servisa, koji jednom tjedno dolazi u Rijeku i koji je do sada povezivao luke sjevernog Jadrana s grčkom lukom Pirej.

Do sada su redoviti Cosco servis održavala dva broda u redovitoj tjednoj rotaciji, no kako je uvedena i veza s Turskom, bilo je potrebno uključiti još jedan brod. Tako će u buduće Rijeku ticati jedan od ta tri broda, čiji se kapaciteti kreću od 600 do 800 TEU.

Cosco je kineski nacionalni brodar koji sa svojim redovitim tjednim feeder servisom povezuje hub-luku Pirej i luku Rijeka neprekidno još od uspostave feeder servisa tijekom 2009. godine.

“Od početka uvođenja servisa Coscov teret za Luku Rijeka neprekidno raste, a uspostavom ovog novog tzv. “butterfly” servisa AGT (Adriatic Greece Turkey servis), gdje je luka Rijeka prva luka ticanja na sjevernom Jadranu vrijeme putovanja izmedju turskih luka i riječke luke izrazito je kratko, što će se vjerujemo pozitivno odraziti i na povećane količine posve novog tereta na riječkom prometnom pravcu. U Rijeku je došao prvi uvozni brod Contship Eco koji dovozi oko 200 TEU tereta, od čega je 22 TEU tereta iz turske luke Izmir. Ostvareno vrijeme putovanja iz Izmira do Rijeke je samo pet dana što je vrlo konkurentno tranzitno vrijeme čak i u usporedbi s kamionskim transportom, stoga se nadamo da će nam ovako brz, kvalitetan i pouzdan servis omogućiti osiguranje novih količina tereta za riječku luku, kazao je Davor Vučetić direktor agencije Dragon Maritime Adria, agent brodara Cosco.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...