Početna - IZDVOJENO - Uvodi se semafor krvnih zaliha – prikaz stanja u KBC-u Rijeka
davanje-krvi

Uvodi se semafor krvnih zaliha – prikaz stanja u KBC-u Rijeka

„Kada bi svaki čovjek bar jednom u životu dao krv, ne bi bilo nestašica krvi”, rečeno je prilikom predstavljanja noviteta.

Predstavnici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije na konferenciji za novinare govorili su o novostima vezano uz informiranje javnosti o stanju zaliha krvi u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka te najavili 21. Susret dobrovoljnih davatelja krvi.

Predsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Ivo Vidotto naveo je novitet u promociji davanja krvi – semafor krvnih zaliha, prikaz stanja zaliha krvi u KBC-u Rijeka.

Semafor se trenutno može naći na web stranicama KBC-a i Crvenog križa, a uskoro i na novim web stranicama županijskog Crvenog križa. Također se u Novom listu od utorka do subote objavljuje stanje zaliha krvi prema podacima prethodnog dana.

“Smisao ovog semafora je razvijanje svijesti o potrebi jer svi mi možemo postati primatelji krvi. Kada bi svaki čovjek bar jednom u životu dao krv, ne bi bilo nestašica krvi”, istaknula je voditeljica Jedinice za prikupljanje krvi Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka Snježana Buneta Skorup a prenose mrežne stranice PGŽ.

U subotu 10. rujna 21. Susret dobrovoljnih davatelja krvi PGŽ

Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije, u suradnji s gradskim društvima Crvenog križa, organizira 21. Susret dobrovoljnih davatelja krvi Primorsko-goranske županije koji će se održati 10. rujna 2016. godine s početkom u 10.30 sati u Park šumi Golubinjak.

Na Susretu se očekuje sudjelovanje više od 500 dobrovoljnih davatelja krvi, a na programu su sportski događaji, ručak i druženje uz glazbu.

Novost ovogodišnjeg susreta je i organizirana akcija za sve darivatelje koji taj dan mogu pristupiti davanju krvi.

Nositelj akcije je Aktiv DDK Srdoči koji tradicionalno u ovom terminu organizira akciju povodom Križevice – Dana MO Srdoči.

Ovim susretom promovira se davanje krvi, ali on služi i kao zahvala dobrovoljnim davateljima koji godišnje osiguraju više od 14.000 doza krvi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U subotu se na Matuljima obilježava Europski dan jezika

Ove subote, 25. rujna, u 18:00 sati se obilježava Europski dan jezika i to u organizaciji Udruge umirovljenika i starijih ...