Početna - IZDVOJENO - UZ SKLADBE FILMSKIH HITOVA U 12. RIJEČKE LJETNE NOĆI
rljn
web

UZ SKLADBE FILMSKIH HITOVA U 12. RIJEČKE LJETNE NOĆI

Usprkos predrasudama, usprkos krizi, usprkos sumnji… usprkos svemu: 12. Riječke ljetne noći počinju u četvrtak, 18. lipnja 2015. s nekoliko programa!

Središnji događaj,  svečano otvaranje bit će upriličeno na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske s početkom u 21.30 sati izvedbom koncerta filmske glazbe Johna Williamsa „Od Jurskog parka do Ratova zvijezda“. Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka pod vodstvom maestra Igora Vlajnića izvest će najznačajnije filmske skladbe ovog kultnog skladatelja, a koncert otvorenja ujedno najavljuje i suradnju Kazališta i riječkog Art-kina.
Bit ćeizvedene skladbe iz filmova Ratovi zvijezda, Ralje, E.T., Jurski park, Superman, Indiana Jones  i otimači izgubljenog kovčega, Harry Potter i odaja tajni, Harry Potter  i kamen mudraca te Harry Potter  i zatvorenici Azkabana. Osim filmske glazbe bit će izvedena i himna Olimpijskih igara „Olympic Fanfare And Theme“.

John Towner Williams američki je skladatelj, dirigent i pijanist. U više od šest desetljeća dugoj karijeri Williams je skladao neke od najpopularnijih i najprepoznatljivih partitura u filmskoj povijesti. Williams je osvojio čak pet Oscara, četiri Zlatna globusa, sedam nagrada Britanske filmske akademije i  22 Grammyja. S čak 49 nominacija za Oscara, Williams je drugi najviše nominiran pojedinac.
A kako bi sve ostalo u duhu ove najprestižnije filmske nagrade i njene dodjele pobrinut će se glumci, pjevač i iplesači HNK Ivana pl. Zajca koji će sudjelovati u programu otvorenja nalik onome dodjele Oscara.

Svečanom otvorenju prethodit će jošdva događanja. Tako će u Muzeju grada Rijeke u 20.00 sati biti otvorena izložba “Kazalište priča” kojom ćeMuzej grada Rijeke po prvi put, u svojoj dvadeset godina dugoj povijesti, predstaviti Zbirku kazališne građeodvojenu od drugih zbirki i u cjelini.
A u 18 sati, ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca, započinje performans Olivera Frljića i Marina Blaževića “Otkaz Frljiću I Blaževiću“ što će se izvesti kao odgovori stoimenoj Facebook grupi i širenju govora mržnje.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...