Početna - IZDVOJENO - Vatrogasci građane pozivaju na oprez pri paljenju biljnog otpada

Vatrogasci građane pozivaju na oprez pri paljenju biljnog otpada

Dolaskom sunčanijih dana građani se spremaju uređivati svoje vrtove i okućnice. Za mnoge to podrazumijeva i spaljivanje otpada. Vatrogasci apeliraju na građane da otpad kompostiraju umjesto da ga pale. Za one koji se odluče za spaljivanje, dužni su obavijestiti vatrogasce.

“Dozvoljeno je spaljivanje samo biljnog otpada, nikako komunalnog ili građevinskog. Spaljivanje se nikako ne smije raditi bez odobrenja vatrogasaca .za one koji to učine bez prijavljivanja kazne iznose više od 2000 kn, a može im se obračunati i trošak vatrogasne intervencije ukoliko vatrogasci izađu na teren, ističe zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Rijeka Hinko Mance.
Dakle, ukoliko postoji neophodna potreba za spaljivanjem korova u periodu do 1. lipnja fizičke ili pravne osobe dužne su o planiranoj radnji obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu i ustupiti joj sljedeće informacije:
– podatke o vremenu i mjestu paljenja, odnosno spaljivanja,
– veličinu površine paljenja, odnosno spaljivanja,
– broj osoba koje će provoditi paljenje, odnosno spaljivanje i osiguranje,
– opis tvari koja će se spaljivati,
– preventivne mjere koje će se poduzeti za vrijeme paljenja, odnosno spaljivanja,
– osobne podatke osobe koja prijavljuje (ime, prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona i mobitela), odnosno obavlja paljenje ili spaljivanje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...