Početna - IZDVOJENO - Vatrogasni K-9 tim u Šapjanama pokazao spremnost
foto: web

Vatrogasni K-9 tim u Šapjanama pokazao spremnost

Jučer se treslo tlo, a oni su bili potpuno spremni. Očekivali su poziv s obzirom na jačinu podrhtavanja tla, no na sreću potres nije bio razoran. Sedam timova, vodiča i potražnih pasa bilo je spremno na intervenciju, no umjesto intervencije su imali organiziranu vježbu spašavanja osoba iz ruševina.

Na vatrogasnom trenažnom poligonu u Šapjanama Ivan Šćulac i njegov pas Ruby, Ivana Popović i pas Ramos, Marin Strižić i kujica Tsara, Zoran Ravnić i kujica Ita te Zoran Laslavić i njegova Rain danas su pokazali za što su obučeni. U svega nekoliko sekundi na poligonu su psi pronašli osobu pod ruševinama, obavijestili svog vodiča koji su potom zbrinuli  ozljeđenu osobu. Bila je to vježba “Allegro” koja se održala pod pretpostavkom da je tijekom potresa došlo do urušavanja objekta u kojem su se nalazile osobe, a na mjesto događaja dolaze vatrogasci sa svojim potražnim psima i ekipom za izvlačenje i spašavanje iz ruševina, objašnjava voditelj vatrogasnog K-9 tima Zoran Laslavić.

Nakon Opatije, timovi su formirani u Zadru, a sa edukacijom pasa i stvaranjem timova započeli su i u Istri (Rovinju, Poreču) kao i u Osijeku. Hrvatska vatrogasna zajednica iznova, svake godine održava i vježbe u Šapjanama, a na kojima je jučer učestvovalo šesnaest pripadnika vatrogasnih postrojbi iz različitih dijelova Hrvatske.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prijavite se na malonogometni turnir u povodu Dana sporta

Glavni događaj na ovogodišnjem Danu sporta bit će malonogometni turnir. Turnir će se održati u subotu, 28.5.2022. godine, na pomoćnom ...