Početna - IZDVOJENO - Večeras Njuške u Opatiji
njuške

Večeras Njuške u Opatiji

Večeras od 20:00 sati u dvorani opatijskog hotela Adriatic gostuje već pomalo kultna kazališna predstava – ”Njuške” C. J. Johnsona u izvedbi Teatra Exit, u kojoj su se Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš našli u ulogama čak petnaest različitih psećih likova.

– Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju… U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski gonič kojem su glavne preokupacije problemi stočarskog života te kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom. U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike, kazali su organizatori iz Festivala Opatija, dodavši da će se uz predstavu održati i akcija ”Stavi poklon i u pseću čizmicu”. Svi koji u njoj žele sudjelovati, mogu slobodno donijeti dobrovoljni prilog za ‘njuškice’ iz azila ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka” na Viškovu – primjerice hranu, dekice, ogrlice, povodce, sredstva protiv buha i krpelja…

Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti on-line na www.mojekarte.hr, ili u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, trgovini Foto Revija i antikvarijatu Ex Libris u Rijeci, kao i na blagajni u Adriaticu sat vremena prije početka predstave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...