Početna - IZDVOJENO - Vedran Kinkela osvrnuo se na gužve u Matuljima te najavio novosti!

Vedran Kinkela osvrnuo se na gužve u Matuljima te najavio novosti!

Pred koji se dan matuljski općinski načelnik osvrnuo na trenutnu prometnu situaciju u Matuljima. Posljednje je vrijeme promet u Matuljima postao izraziti problem, a novi pokušaj rješavanja problema kao i osobno viđenje situacije Vedran Kinkela izrazio je putem svojeg Facebook profila. Njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

“Obećao sam da ću riješiti prometni kaos u Matuljima, a toga nema bez uvođenja reda. Dok se radi na novim prometnim rješenjima, počinjemo s malim stvarima pa od ponedjeljka kreće video nadzor i prometni redar. Za početak nema kazni već samo upozorenja. U dva mjeseca testiranja sustava u centru Matulja zabilježeno je 12.400 prekršaja ili 210 prekršaja dnevno! Užas! Većina toga su nepropisna parkiranja po nogostupima, autobusnim stanicama, mjestima za osobe s invaliditetom. Unatoč besplatnoj garaži za prvih 30 minuta.” kazao je Kinkela.

“S obzirom da koncesionar garaže za sada ne želi mijenjati uvjete, sniziti cijenu sata ni povećati minute besplatnog parkiranja, a uvjete koncesije dobio je temelju odluka bivšeg saziva Općinskog vijeća (neki se sada čude), razmatramo nova rješenja za besplatno parkiranje u centru. Projektira se novih 20-ak parkirnih mjesta kod bivšeg Autoremonta, razgovarat će se s HŽ Infrastrukturom o otvaranju parkinga na željezničkoj stanici, a razmatraju se još neka rješenja. ” najavio je općinski načelnik

“U užem centru trenutno imamo 145 parkirališnih mjesta pod naplatom (od kojih su 52 parkirna mjesta kod Konzuma, na čestici u privatnom vlasništvu društva Liburnia Riviera Hoteli d.d.!), ali i preko 230 mjesta koja se ne naplaćuju, a stvarat ćemo nova besplatna mjesta i rješenja.
Vjerujem da će rezultati biti uskoro vidljivi na zadovoljstvo svih nas…. I još jednom apeliram – koristite tih pola sata besplatne garaže za vrtić/školu/špežu/brzinsko kafe…” završio je Kinkela.

Izvor: Facebook profil Vedran Kinkela

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(VIDEO) Pogledajte tko je Kastavac mjeseca rujna!

Kastavac mjeseca rujna je Matija Perić, umirovljenik i aktivni planinar, predsjednik Planinarskog društva „Učka“ i jedan od najzaslužnijih ljudi za ...