Početna - GLAZBA - Vedran Ružić na zvonejskim njivama promovirat će novi album “Forbidden Live”

Vedran Ružić na zvonejskim njivama promovirat će novi album “Forbidden Live”

U povodu Međunarodnog dana jazza Općina Matulji organizirala je koncert Vedrana Ružića.
“Koronadoba većini ljudi oduzelo je brojne užitke, a većini glazbenika, umjetnika i egzistenciju ograničavanjem koncertnih, izložbenih i drugih umjetničkih aktivnosti, kao i mogućnost prezentacije umjetničkog rada. Umjetnost svojim specifičnim jezicima zapravo postoji u komunikacijskom procesu između umjetnika, umjetničkog djela i publike. Zato je važno pronaći način da se taj komunikacijski put s publikom ne prekine. Vođeni mišlju da se zadnji dan mjeseca travnja slavi Međunarodni dan jazza, odlučili smo u fokus staviti sjajan rad našeg vrhunskog jazz glazbenika Vedrana Ružića kroz njegov koncert. Koncert će ujedno biti i povod da ovaj glazbeni događaj isprepletemo s jednom snažnom autohtonom pričom koja je posebnost našega kraja.
To su Zvonejske njivi koje su proglašene spomenikom ljudskoga rada, a na kojima će se održati ovaj koncert praćen Ružićevom izložbom slika i plesnim performansom. Koncert organizira Općina Matulji, glazbena koncepcija cijelog koncerta u rukama je Vedrana Ružića, dok je medijsko pokroviteljstvo ove glazbene priče dala regionalna internetska televizija.
Vrijeme emitiranja bit će uskoro objavljeno – rekla je zamjenica načelnika Matulja Eni Šebalj u najavi događaja.
Vedran Ružić dodao je kako će na Zvonejskim njivama prezentirati najnoviji album »Forbidden Live«.
“Album je nastao u pandemijskoj izolaciji kao odgovor na nemogućnost umjetnika i glazbenika da nastupaju uživo. Sadrži devet autorskih kompozicija, među kojima i skladbu »Libertin«, nominiranu za nagradu Porin 2021. godine u kategoriji najbolje jazz izvedbe.
Na koncertu će nastupati Hrvoje Galler na klavijaturama, Adriano Bernobić na bubnjevima te gosti, ujedno i moji prvi učitelji jazza, legende ovoga kraja Spartaco i Darko Mihelić Boćo” rekao je Ružić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...