Početna - IZDVOJENO - Vedrina japanskog kilta
japanske tkanine
web

Vedrina japanskog kilta

Izložba originalnih japanskih umjetničkih rukotvorina održava se u subota, 6.6.2015. u 19h u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“, Opatija.

Kilt je oblik umjetničke rukotvorine u kojem se mali komadi materijala (npr. svila, pamuk i dr.) ručnim šivanjem spajaju kako bi se dobio kilt s raznim motivima, sličan slici.

Tradicionalne japanske vještine vezenja Sashiko i Yosesaki   prenose se generacijama od antičkih vremena. U 18. stoljeću je patchwork kilt prepoznat kao umjetničko djelo u Americi i Europi, a kad je metoda patchwork kilta stigla u Japan prihvaća se kao način ekspresije koja se modificira posebnim tehnikama, te izlaže kao umjetnička djela.

Na izložbi u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji moći će se vidjeti: japanske tkanine (svilena kimono tkanina) i japanski motivi, ali i opatijski motivi u patchwork tehnici, izrađeni posebno za ovu prigodu. Također će se demonstrirati proces izrade kilta.

Autori kiltova: Midori Kubota, Naomi Nakamura, Shizuko Kuribayashi, Sakae Suzuki

Gosti izlagači: Ekiko Sasabuchi, Sara Celli, Leyla Khasiyeva

Organizatori: Hrvatski muzej turizma, Opatija i Quilt Circle (Japanese Serenity)

Izložba se realizira u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj i Udrugom japanskih učitelja rukotvorina.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...