Početna - IZDVOJENO - Velom fritajom sutra započinje 16. izdanje Festivala šparuga u Lovranu
15. Festival šparuga, Lovran
arhiva

Velom fritajom sutra započinje 16. izdanje Festivala šparuga u Lovranu

Ovaj vikend počinje 16. izdanje Festivala šparuga kad će se ova zelena poslastica opet naći na meniju brojnih lovranskih ugostiteljskih objekata. Sutra je prvi dan od naredna tri tjedna koja su posvećena šparugama. Kao i svake godine do Festival počinje velikim  događanjem u centru mjesta, a 16. Festival šparuga u Lovranu trajat će do 30. travnja.

Chef Boris Mihovilić već tradicionalnu velu fritaju od tisuću jaja i trideset kilograma divljih šparuga pripremit će na otvorenju , a u programu koji počinje od 17 sati nastupaju DJ Vedran i Lady Luna. Porcija fritaje prodavat će se po cijeni od 20 kuna, a uz nju slastičari hotela ”Excelsior” ponudit će roladu od šparoga po cijeni od 12 kuna.

– Na prvom Festivalu šparuga 2001. godine sudjelovalo je šest restorana, a ove godine sudjeluje 15 ugostiteljskih objekata. Jela na bazi divljih šparuga nudit će: restoran Kvarner, hotel Excelsior, restoran Draga di Lovrana, restoran Knezgrad, restoran Riviera, restoran Štanger, restoran pizzeria Delfino, restoran Lovranska vrata, restoran Stari grad, konoba Kali Medveja, restoran Bellavista, Lovranski pub, buffet Stubica, bistro Oaza i konoba Marun, rekli su iz lovranske Turističke zajednice, organizatora ove manifestacije.

Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka). Veliki je broj recepata na koji se šparuga može pripremiti, a najpoznatija je ”fritaja” u koju idu jaja, divlje šparuge i pršut.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...