Početna - KULTURA - Veprinac uz rekreaciju, glazbu i fažol

Veprinac uz rekreaciju, glazbu i fažol

Lijepo vrijeme i pregršt događanja za sve generacije privukli su mnogobrojne posjetitelje na Veprinac i Učku, gdje je uz bogat program proslavljen Praznik rada.

Spoj aktivnog odmora, rekreacije, boravka u prirodi i tradicionalne proslave Praznika rada uz ponudu autohtonih proizvoda i kulturne sadržaje dio je već tradicionalnih manifestacija koje Opatija uključuje u program prekogranične suradnje u projektu Riviera4Seasons2 koji je sufinanciran iz programa INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska, a čiji je cilj promocija kulturne i prirodne baštine kroz turističke sadržaje.

U ranim prijepodnevnim satima na Učki se okupilo nekoliko stotina posjetitelja, među kojima je bilo i turista iz Kine, Njemačke, Italije, Slovenije i SAD-a, a koji su se priključili nekoj od ponuđenih rekreativnih aktivnosti.

Organiziran je planinarski pohod na Učku, Biciklijada za djecu i roditelje na Vojak, nordijsko hodanje po težoj i lakšoj ruti te deseti po redu Mama i beba Učka maraton, na kojoj je najmlađi sudionik bio star tek dva mjeseca, a sve uz pratnju volontera i članova Crvenog križa Opatija.

Tradicionalna proslava Prvog maja u Veprincu započela je uz zbor Maestral i Puhački orkestar Lovran, a građanima su se u podne obratili i čestitali im Praznik rada predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Marko Maslić i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić.

Predsjednik SSKH Marko Maslić pohvalio je dugogodišnju proslavu Međunarodnog praznika rada u Veprincu i osvrnuo se na političku i gospodarsku situaciju, prava radnika koja se često krše te odlazak radnika u inozemstvo.

Pokrenimo svi zajedno državu i promijenimo razmišljanje u pozitivnom smislu te pokušajmo našoj djeci ostaviti bolje dane, kazao je Maslić.

Gradonačelnik Ivo Dujmić pohvalio je trud članova Kulturnog društva Leprinac i građana Veprinca koji svake godine organiziraju proslavu Prvog maja uz glazbu i fažol, a koju Grad Opatija podržava te istaknuo kako Grad Opatija radi za dobrobit svojih građana.

Zasukali smo rukave, uhvatili se posla i krenuli u pozitivne promjene. Rezultati se vide – izgradili smo infrastrukturu te se okrenuli najvećem bogatstvu našeg grada – građanima. Donijeli smo niz poticajnih mjera za novorođenčad, djecu u vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi, potpore za zapošljavanje i pokretanje tvrtki, kao i niz mjera za bolji život naših umirovljenika. Stanovnicima Opatije smo omogućili sat vremena besplatnog parkinga, što je jedinstveno u Hrvatskoj i uvijek želimo biti korak ispred svih gradova, kako bi se naši građani osjećali dobro i ugodno i kako bi vidjeli da ovaj grad radi za građane, istaknuo je gradonačelnik Dujmić te naglasio kako živimo u prelijepom gradu i neka tako bude i nadalje.

Mnogobrojni posjetitelji uživali su u besplatnom fažolu te zabavnom programu uz zbor Maestral, klapu Mirakul,Trio Asi i Blu Kanu, a organizirana je i mala likovna kolonija na Brituhu uz umjetnike Vedrana Ružića, Katarinu Zaraj, Barbaru Cetinu i Edu Mihovilić, kao i jahanje po okolici Veprinca uz Konjički kluba Adria.
Održan je Mići samanj OPG-ova, a u poslijepodnevnim satima još jedno izdanje Srednjovjekovnog Veprinca uz srednjovjekovni kamp, vrtuljak, streličarstvo, mačevanje te prezentaciju srednjovjekovne kuhinje i pića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas počinje književni festival Sipar u Mošćeničkoj Dragi

Danas započinje 9. književni festival Sipar u Mošćeničkoj Dragi te će do 19. rujna ugostiti velik broj sjajnih autora koji ...