Početna - IZDVOJENO - Vikend na prometnicama PGŽ: 17 prometnih nesreća, jedna sa smrtnim slučajem
policija-rotirka
ilustracija

Vikend na prometnicama PGŽ: 17 prometnih nesreća, jedna sa smrtnim slučajem

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 17 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala, jedna je teško ozlijeđena, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Smrtno je stradala 74-godišnja hrvatska državljanka u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 3. veljače oko 11,30 sati u Krešimirovoj ulici u Rijeci. Prelazila je kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza kada ju je oborilo osobno vozilo marke Citroen AX, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 92-godišnji vozač. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezena je u KBC Rijeka gdje je i preminula dan kasnije.

U istom razdoblju policija je zabilježila i 279 prometnih prekršaja, od kojih je najviše 29  prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, slijede 27 prekršaja nepropisne brzine, 25 nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i  12 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, te 186 ostalih prekršaja.

Prekršaji brzine se odnose na prekoračenja dopuštene brzine u rasponu od 10 do 30 km od propisanih, a što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, najveća koncentracija od 2,40 g/kg izmjerena je jučer oko 12,45 sati 30-godišnjem vozaču osobnog vozila  marke Seat, riječkih registarskih oznaka.  Policija ga je u nadzoru prometa zaustavila kod mjesta Jadranovo te ga privela u prostorije policijske postaje, kako ne bi nastavio vožnju u alkoholiziranom stanju.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju jučer ujutro oko 6 sati priveden je i 19- godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat u Rijeci. Policija ga je zatekla u ulici Riva Boduli u središtu Rijeke gdje je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 1,99 g/kg. Na crikveničkom području zbog alkohola je priveden i 30-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat kojega je policija zatekla u petak, 3. veljače oko 20 sati kada je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,32 g/kg. Osim toga, utvrđeno je da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kao i da neprijavljeno boravi na adresi u Crikvenici čime je počinio prekršaj i iz domene Zakona o prebivalištu.

Izdvajamo za ovaj vikend i alkoholiziranog prekršitelja koji je zatečen u subotu, 4. veljače oko 22 sata na području Jelenja kod Rijeke, a riječ je o 61-godišnjaku koji je upravljao vozilom marke Ford  pri koncentraciji alkohola od 1,42 g/kg. On se prilikom nadzora prometa oglušio o policijske naredbe i nije se zaustavio na policijski znak  za zaustavljanje, a tijekom postupanja u privođenju u policijsku postaju je i vrijeđao policijske službenike.  Kao i svi ostali prekršitelji, sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a zbog vrijeđanja policijskih službenika i prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...