Početna - IZDVOJENO - Vikend na prometnicama PGŽ: 19 prometnih nesreća
policija-rotirka
ilustracija

Vikend na prometnicama PGŽ: 19 prometnih nesreća

Proteklog vikenda, od 11. do 13. veljače na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 19  prometnih nesreća u kojima je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala,  tri osobe su teže, a 15 lakše ozlijeđeno.

U istom razdoblju zabilježeno je 327 prometnih prekršaja, najviše je onih koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola-56 prekršaja, zatim je 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekoračenja brzine, 10  prekršaja korištenja mobitela u vožnji, jedno nekorištenje zaštitne kacige te 211 ostalih prekršaja.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, izdvajamo 51 -godišnjaka koji je u nedjelju, 12. veljače oko  1 sat, zatečen na području Malinske na Krku kako upravlja vozilom marke Zastava pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg. Osim ovog vozača, u vožnji pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg u noći 12. veljače u Rijeci, u Primorskoj ulici, zaustavljen je i 35-godišnji vozač osobnog vozila marke VW Polo, dok je iste noći na području Cresa zaustavljen 55-godišnjak uosobnom  vozilu marke Hyundai  s koncentracijom alkohola od 1,51 g/kg.

Prekršitelji brzine u prometu ovaj vikend vozili su iznad  propisane brzine u rasponu od 10-30 kilometara zbog čega su, kao i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja  sankcionirani  prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Dio alkoholiziranih prekršitelja je zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima zadržan u službenim prostorijama policije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...