Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Vikend na prometnicama

Vikend na prometnicama

Proteklog vikenda na prometnicama primorsko-goranske dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.

Teže je ozlijeđena 62-godišnja pješakinja koju je 28. listopada oko 18.40 sati na pješačkom prijelazu na raskrižju Krešimirove i Manzonijeve ulice u Rijeci oborilo za sada nepoznato osobno vozilo, čiji se vozač udaljio s mjesta prometne nesreće.

U ovom razdoblju prometna policija provodila je pojačane mjere prema vozačima koji svojim ponašanjem ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa i čine prekršaje koji su u neposrednoj vezi s prometnim nesrećama s najtežim posljedicama.

Tijekom provedbe ovih mjera najveća koncentracija alkohola izmjerena je 49-godišnjem vozaču osobnog vozila, zaustavljenom 29. listopada iza ponoći na području Malinske. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,39 g/kg, a isto tako je utvrđeno kako ima važeću zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom i ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu, zadržan je u službenim prostorijama policije.

Inače, ukupno je alkotestiran 281 vozač, a kod 29 vozača (od kojih četiri vozačice) osobnih vozila izmjerena je nedozvoljena koncentracija alkohola. Koncentracija alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg izmjerena je kod 18 vozača, kod šest vozača iznad 1,5 g/kg, kod četiri vozača do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan vozač je odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih deset bilo je u dobi između 18 i 24 godine života.

Vozačka dozvola na mjestu počinjenja prekršaja oduzeta je od 24 vozača, dvojica nisu imala vozačke sa sobom, dvojica su zatečena kako upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, dok je jednom vozaču vozačka dozvola oduzeta ranije.

Svi sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...