Početna - GASTRO KUTAK - Virtualna prezentacija “Vina Kvarnera u Sloveniji”

Virtualna prezentacija “Vina Kvarnera u Sloveniji”

U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji, u suradnji s udruženjem “Vina Kvarnera” 25. veljače 2021. godine održana je virtualna vinska degustacija i promocija turističke destinacije Kvarner.
Bila je to vinska radionica i prezentacija “Vina Kvarnera u Sloveniji” na kojoj su sudjelovali predstavnici raznih slovenskih medija, kao i onih specijaliziranih za vino, gastronomiju, lifestyle: Revija Vino, Dober tek, Pet zvezdic, Media24, portal Ovinu.si, portal e-morje, Delo, Večer.
Degustaciju je iz Ljubljane, uz podršku vinara s Kvarnera, vodila poznata sommelierka Mira Šemić, autoritet europske vinske scene, s diplomom čuvene londonske vinske škole WSET, s austrijskom titulom “Wineakademiker” i brojnim priznanjima, a istaknuta je ambasadorica slovenske enogastronomije.
Cilj događanja je bio predstaviti Kvarner kao bogatu eno-gastro destinaciju za turiste i posjetitelje iz Slovenije, pa je online susret trajao nešto više od sat vremena i svi su se sudionici uključili u raspravu o vinima, o njihovim karakteristikama i sljubljivanju vina i hrane.
Vinari koji su predstavili svoja vina su Poljoprivredna zadruga „Gospoja“, Vinarija „Šipun“ i „Kuća vina Ivan Katunar“ iz Vrbnika, „Plovanić vina“ iz Kastva i Vinska kuća „Pavlomir“ iz Novog Vinodolskog.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

117 stipendista Grada Opatije u tekućoj školskoj/akademskoj godini

Grad Opatija će u tekućoj školskoj/akademskoj godini imati čak 117 stipendista. Temeljem pristiglih prijava odobreno je 45 učeničkih stipendija, 61 studentska stipendija, ...