Početna - IZDVOJENO - Vježbe za smanjenje celulita
Foto: web

Vježbe za smanjenje celulita

Među najbolje vježbe za sagorijevanje celulita ubrajaju se brzo hodanje, trčanje i plivanje. Celulit je između ostalog rezultat loše cirkulacije, a ova tri načina vježbanja su najbolja za poticanje cirkulacije. Hodanje, trčanje i plivanje će vam pomoći da masnoće koje su zarobljene ispod kože, ponovno dođu u vaš krvotok, te da ih sagorite. Osim toga, ove vježbe, kao i druge kardiovaskularne vježbe potiču znojenje, što pomaže tijelu da se detoksicira.

Makar su hodanje, plivanje i trčanje, najbolje vježbe protiv celulita, postoji niz aerobnih vježbi protiv celulita:

Čučnjevi
Radite pravilne čučnjeve, što znači da vam koljena na smiju prilikom čučnja prelaziti nožne prste, leđa vam moraju biti ravna, glavu morat držati upravno. Kada ste u čučnju morate imati osjećaj oslanjanja na pete. Noge neka vam budu paralelno u širini bokova.

Čučnjevi u raskoraku
Kada radite ovu vježbu, osim što morate imati kontrolu na ravnotežom, morate paziti da vam koljeno prednje noge ne prelazi nožne prste. Raskorak neka bude veliki, tako da prednja noga u najdonjoj poziciji čučnja budu pod pravim kutom, a zadnja daleko iza.

Magareći udarac
Možda ovaj naziv je smiješan, ali vjerujte neće vam biti do smijeha, kada započnete raditi ovu vježbu. Kada kleknete na sve četiri, dignite jednu nogu savinutu u koljenu pod pravim kutom te ju dižite i spuštajte tako da zatežete mišiće stražnjice. Nogu cijelo vrijeme morate držati pod ravnim kutom.

Podizanje noge na pilates lopti
Sjednite na loptu za pilates i uspravite leđa, ruke stavite na bokove ili sa svake strane lopte kako bite imali bolju ravnotežu. Polako počnite dizati jednu nogu, tako dugo dok ju ne izravnate. Prsti vam cijelo vrijeme moraju biti zategnuti prema gore. Radite ovu vježbu polako, svaki pokret neka bude naglašen. Napravite što je više ponavljanja moguće.

Zatezanje bokova
Lezite na leđa s pogrčenim koljenima i rukama sa svake strane tijela. Jedno stopalo prebacite preko koljena duge. Donji dio leđa izravnajte s podom, pritisnite trbušne mišiće i dignite bokove visoko, tako da vam se abdomen izravna nogama. Držite u gornjem položaju oko pet sekundi, dobro zategnite sve mišiće i polako spuštajte. Ne savijajte leđa kada ste u gornjem položaju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...