Početna - IZDVOJENO - Vlada planira zaposliti 1.875 ljudi!
posao
web

Vlada planira zaposliti 1.875 ljudi!

Još se ne otkriva na koji će način i hoće li uopće premijer tretirati video snimku na kojoj ministar Orsat Miljenić razgovara o zapošljavanju kćeri trenera požeškog Judo kluba u zatvorskom sustavu. A takvih razgovora moglo bi bit još jako puno, čak njih 1.875 jer toliko će novih radnih mjesta ove godine otvoriti Vlada u ministarstvima i državnim uredima.

Novi posao nosi ugovor na neodređno, ministarstva i državni uredi, a iako iz Europske komisije konstantno  stižu upozorenja o preglomaznom državnom aparatu, prema novom planu, zaposlit će se gotovo 2.000 ljudi. Od svih ministarstava, nova zapošljavanja ne planiraju se jedino u ministarstvu uprave.

Prema novom, dopunjenom planu zapošljavanja, zeleno svjetlo dobili su i u MUP-u, gdje će raditi gotovo trećina novozaposlenih. A u ministarstvu to opravdavaju ulaskom u Schengen. Pa će zapošljavati uglavnom, granične policajce.

O novim radnim mjestima razgovarao je nedavno i ministar pravosuđa. O snimci, na kojoj ga oporba optužuje za političko kadroviranje, jučer je tek poručio kako nikad nikoga nije zaposlio preko veze.

“Ajde, gledajte oglase i ako nešto bude, vi ćete mi signalizirati, a ovo za pravosudnu policiju će ići veliko zapošljavanje”, kazao je ministar Orsat Miljenić u video snimci koja je dospjela u javnost na kojoj razgovora saDaneom Milobarom trenerom u Judo kluba Judokan iz Požege koji je ministra pitao kada će se to dogoditi, na što je ministar odgovorio: “Čim ovaj odobri, ja se nadam od lipnja da će ići oglas.”

Oglas je očito odobrio, jer pravosudne policajce u resornom ministarstvu čeka 140 novih radnih mjesta. Njihov sindikat pozdravlja odluku koju su čekali godinama, ali kažu, broj radnih mjesta i dalje je nedovoljan.

“Po našem to je jedna trećina od ukupnog broja pravosudnih policajaca koji su sada potrebni”, kazao je Armin Tatarević iz Sindikata pravosudnih policajaca.

“Očito je da samo žele uhljebiti još ono malo preostalih koje nisu uspjeli uhljebiti prije nego siđu sa vlasti”, rekao je HDZ-ov Željko Reiner. SDP-ova članska iskaznica ključ je za dobivanje posla, sigurni su u HDZ-u.

Gotovo 2.000 novih radnih mjesta, ali ministar Bauk tvrdi više ljudi odlazi nego se prima. I nakon dopune plana prijama kaže, radi se na smanjenju zaposlenih u državnoj upravi. No, te tvrdnje još treba potkrijepiti i službenim brojkama.

Izvor: Dnevnik hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...