Početna - IZDVOJENO - Vlasnik terena u Medveji podnio prijavu protiv Općine Lovran

Vlasnik terena u Medveji podnio prijavu protiv Općine Lovran

Vlasnik terena u Medveji, Boris Luksetić, podnio je kaznenu prijavu protiv Općine Lovran, njezinog načelnika i neki drugih sudionika zbog sumnje da su se koristili svojim položajem i utjecajem prilikom poduzimanja radnji koje su rezultirale oduzimanjem dijela njegovog terena. Naime, Luksetić je vlasnik atraktivnog terena koji se nalazi u dijelu autokampa Medveja i nešto izvan njega, parcele velike sada 1.783 »kvadrata«, a ranije 2.095 »kvadrata«, na kojoj je smješten objekt recepcije autokampa u Medveji, ali i pet kućica – prodajnih štandova koji su tijekom ljeta u funkciji kao prodajni punktovi mješovitom robom. Teren je to koji je pred malo više od pola godine kupio od dotadašnje vlasnice Vojke Drnjević.
Zbog atraktivne lokacije, teren je predmet pretenzija različitih interesa. Tako je primjerice prije nekoliko godina najprije LRH sudskim putem pokušao steći vlasništvo tog terena, da bi se ipak iz spora povukao, a nakon čega je tužbu 2019. godine podnijela Općina Lovran. No, unatoč sudskom postupku koji je pokrenula Općina Lovran tvrdeći da je ona vlasnik, pravi problemi za Luksetića počinju kad je Općina Lovran stvar odlučila uzeti u svoje ruke i pitanje vlasništva riješiti mimo suda.
“Tražim da mi za dio uzetog terena koji su upisali kao nerazvrstana cesta isplate novčanu naknadu. Kako je moguće da se na početku te javne ceste, upisane kao nerazvrstane, nalazi portun autokampa? Kako je onda ta cesta pristupačna svima? Ove dvije situacije na istoj nekretnini vidim samo kao veliku nepravdu i stil upravljanja Općinom, koji i druge ljude preko noći može staviti u isti položaj” rekao je zabrinuti Luksetić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...